Municipalitatea va incepe saptamina viitoare demolarea imobilelor de pe Soseaua Orhideelor, pentru a face loc pasajului Basarab.

„De luni se va lucra in forta la constructia pasajului Basarab", a declarat ieri directorul Directiei Transporturi din Primaria Capitalei, Gheorghe Udriste, citat de NewsIn. Tot de luni vor demara si lucrarile de constructie la pilonul principal al podului si va incepe demontarea capatului de linie de tramvai de la Gara Basarab.

De asemenea, incepind de duminica, unele tronsoane de pe Bdul Dinicu Golescu si Sos. Orhideelor vor fi inchise, atit pentru transportul in comun, cit si pentru cel privat, pina la finalizarea lucrarilor, adica pina la inceputul anului 2009.

Gheorghe Udriste a precizat ca vor fi demolate aproape 80 de proprietati, situate pe latura de est a Soselei Orhideelor, majoritatea proprietarilor ajungind la un acord cu municipalitatea in privinta procedurilor de expropriere. „Au fost solutionate aproximativ 90% dintre cazurile de expropriere, mai sint doar cinci proprietati, printre care Fabrica de Bere Grivita sau o parte de teren de la Orhideea, pentru care inca nu a fost definitivata procedura de expropriere".