Comisia pentru Statutul Jucatorului a decis ieri punerea in aplicare a hotararii Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne in cazul palmaresului Politehnicii Timisoara, impotriva unei grupari, FCU Politehnica Timisoara, care activeaza doar in campionatele de copii si juniori. Asta deoarece gruparea lui Marian Iancu si-a schimbat denumirea si actionarii, devenind SC FC Politehnica Timisoara Invest SA. Numai ca "ingineria" federala scapa din vedere un punct din decizia TAS, si anume acela ca aceasta se refera atat la FCU Politehnica Timisoara, cat si la continuatorii legali ai acestei societati! Astfel, la aflarea verdictului CSJ, Claudio Zambon (foto) a anuntat ca reprezentantii oficiali ai SC FC Politehnica Timisoara SA vor face la FIFA o plangere impotriva FRF.
CSJ a obligat FCU Politehnica, conform hotararii TAS din 5 decembrie 2006, sa-si schimbe numele si sa-si ia un alt nume care nu include riscul de a fi confundat cu SC FC Politehnica Timisoara SA, apartinand lui Zambon.
Aceasta obligatie se va indeplini in conditiile articolului 2.1 din ROAF, pana la inceperea campionatului urmator, in speta editia 2007/2008. FCU Politehnica este obligata sa plateasca catre SC FC Politehnica Timisoara SA suma de 10.000 euro, aceasta rezultand din inmultirea a 5000 de euro cu doua meciuri oficiale (n.r. - la nivel de copii si juniori) disputate in perioada de la 05.12.2006 si pana la data pronuntarii prezentei hotarari. De asemenea, FCU Politehnica este obligata sa achite catre SC FC Politehnica Timisoara SA suma de 90.000 euro, sub sanctiunea platii unei dobanzi de 5% pe an incepand cu data de 05.01.2007 si suma de 500 franci elvetieni, ca taxa de procedura la TAS si 300 lei, ca taxa de procedura la CSJ.
Gruparii FCU Politehnica i se interzice sa imite culorile si sa foloseasca imnul, istoria si logo-ul SC FC Politehnica Timisoara SA. CSJ declina la CAF punerea in executare a punctului 5 din hotararea TAS, adica stabilirea sanctiunilor pentru perioada 31 ianuarie - 12 iunie 2006, in care FCU Politehnica a folosit ilegal palmaresul, culorile, imnul si celelalte insemne ale SC FC Politehnica Timisoara SA.
CSJ a dat palmaresul si lui Iancu, si lui Zambon!
Astfel, Politehnica Timisoara, clubul care activeaza in Liga I, poate folosi aceleasi insemne, imnul, sigla si palmaresul, ca si pana acum. Consilierul juridic al FRF, Justin Stefan, a explicat ca FCU Politehnica este o asociatie care nu are nici o legatura cu SC FC Politehnica Timisoara & Invest SA, al carui proprietar este compania Balkan Petroleum si care activeaza cu echipe de seniori in cadrul Ligii I si a II-a. "FCU Politehnica este de asemenea club afiliat FRF, dar nu are legatura cu clubul unde este presedinte Iancu, SC FC Politehnica Timisoara & Invest SA. FCU Politehnica este o asociatie care activeaza in cadrul campionatelor de copii si juniori, dar nu stiu cui apartine. Stiu ca exista niste membri, dar mai multe detalii si numele acestora se pot afla doar de la Ministerul Justitiei", a declarat Stefan. Conform acestuia, clubul din Liga I poate continua sa foloseasca numele, palmaresul, imnul si celelalte insemne ale Politehnicii. "Hotararea TAS este pronuntata strict impotriva FCU Politehnica Timisoara care are echipe in campionatele de copii si juniori. Gruparea lui Iancu nu are nici o legatura cu aceasta decizie. In momentul de fata poate activa ca si pana acum. Iar daca vor exista nemultumiri impotriva clubului din Liga I, societatea lui Zambon este nevoita sa se adreseze din nou instantelor si sa parcurga cursul firesc al comisiilor", a afirmat Stefan.
TAS se astepta la schimbarea numelui!
Decizia de ieri ar putea avea consecinte extrem de grave pentru FRF, sustine Zambon. Italianul spune ca decizia TAS s-a referit, la punctul 6.19, atat la FCU Politehnica, dar si la continuatorii legali ai acestei societati (facsimil 1), cum este cazul SC FC Politehnica Invest. TAS a fost anuntat ca gruparea lui Iancu isi poate schimba numele si a precizat acest lucru
in decizie (facsimil 2). Mai mult, la LPF, gruparea din Liga I are licenta de club profesionist pe numele FCU Politehnica, acelasi nume aparand si pe site-ul oficial al clubului! Tot FCU Politehnica apare si in documentele UEFA, inclusiv pe site-ul oficial al forului european. Mai mult, ROAF interzice schimbarea denumirii unei echipe in timpul unui campionat! "Am facut deja o plangere la FIFA, impotriva FRF. Vom cere despagubiri si de la Federatie, pentru ca decizia TAS se refera clar la clubul lui Iancu. Federatia incearca niste smecherii care n-au cum sa tina la FIFA. Oricum, pe 23 martie expira ultimatumul de la FIFA, iar FRF va fi convocata saptamana viitoare la Comisia de Disciplina a forului mondial. Cazul este deja pe rol si se va dicta, cel mai probabil, o prima sanctiune", a declarat Zambon, care a adaugat ca asteapta nota de plata pentru "magaria facuta de o echipa de escroci". "Saptamana aceasta vom convoca AGA si vom face plangere la FIFA impotriva FRF, pentru complicitate si pentru necazurile pe care ni le-a facut pana acum. Trebuie sa-i spun lui Justin Stefan sa-si pregateasca bagajele sa plece de la Federatie pentru ca nu stie ce zice. Daca e vorba de un club de copii si juniori de ce s-au prezentat trei avocati
ai lui Iancu si Chivorchian? Asta spune consilierul juridic al FRF si al lui Iancu (n.r. - Stefan). Neoficial, el face memoriile si un alt avocat pune stampila. Asta e vrajeala din fotbalul romanesc! Foarte bine, sa spuna ce vor ei, dar sa vedem ce va spune FIFA", a mai spus Zambon.