Justitia chineza a interzis vinzarea terenurilor de pe Luna, decizia instantei fiind explicata prin faptul ca nici o persoana nu detine proprietate asupra corpurilor celeste, asa cum prevede un tratat international semnat de China. Potrivit NewsIn, d
Justitia chineza a interzis vinzarea terenurilor de pe Luna, decizia instantei fiind explicata prin faptul ca nici o persoana nu detine proprietate asupra corpurilor celeste, asa cum prevede un tratat international semnat de China. Potrivit NewsIn, decizia vine in urma unei sesizari primite de curtea de apel din Pekin, potrivit careia societatea Ambasada de pe Luna din China concesioneaza parcele pe Luna la pretul de 600 yuani pe hectar (aproximativ 80 de dolari). In trei zile, societatea respectiva ar fi cistigat 14.000 de yuani. Justitia a decis sa retraga licenta societatii si i-a condamnat pe administratorii acesteia la plata unei amenzi de 50.000 de yuani (aproximativ 6.500 de dolari).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.