Grea decizie pentru un premier care a transformat indecizia in renume: ingroapa sau nu Alianta? Asta este intrebarea care bintuie sedintele liberalilor.

Unii dintre ei nu au avut-o niciodata la inima si acum nu fac decit sa-si urmeze i
Grea decizie pentru un premier care a transformat indecizia in renume: ingroapa sau nu Alianta? Asta este intrebarea care bintuie sedintele liberalilor.

Unii dintre ei nu au avut-o niciodata la inima si acum nu fac decit sa-si urmeze instinctele. Cinismul si nerecunostinta lor nu au margini, isi bat joc de electorat cu inconstienta. Ne mint, nesocotesc optiuni populare, declara ca sondajele insala ca sa-si poata continua politica duplicitara, desi se vede cu ochiul limpede ca exista asteptari populare tradate, ca au calcat in picioare ca pe vremea CDR promisiuni si angajamente. Nerusinarea este halucinanta, obrazul gros ca pingelele cizmei mujicului. Vor veni din nou la vot si vor spune ca nu ei sint groparii Aliantei, ci Traian Basescu. El este intruparea Raului acestei tari pentru ca nu-si tine gura si ca le atrage atentia. Nu neg greselile prezidentiale si nu sint avocatul lor, nu am nici un interes altul decit acela al luptei impotriva coruptiei si cred ca razboiul palatelor a zadarnicit-o. De ce vreau lupta asta? Explicatia este la indemina. Nu am si nu avem nici unul dintre noi siguranta ca procesele din justitie vor fi corecte, daca nimeni nu face din corectitudinea magistratilor prioritate politica nationala. Sintem expusi bunului-plac, abuzurilor, vom fi victime la fel ca sarmanii nostri compatrioti din procesul FNI care striga tribunalul pe ale carui coridoare trece falnic si agasat boierul social democrat Adrian Nastase. Alianta s-a nascut din sperantele de dreptate sociala si este sugrumata zilnic de trei ciocli cu fireturi pe care nu voi inceta sa-i numesc ca atare: serviciul funerar al Aliantei cu maestrii de ceremonii Norica Nicolai, Crin Antonescu, Ludovic Orban. Nu voi pricepe niciodata, si ca mine milioanele de alegatori, de ce acesti gropari mesteri in vorbe nu se asaza la discutie cu dusmanul Basescu in numele votului nostru care ii obliga la acest gest si sa identifice daca exista pe intinsul patriei vreun dusman mai mare decit presedintele. Daca e adevarat ce au spus in campania electorala ca marele dusman al viitorului tarii ar fi coruptia clasei politice, coruptia din administratie, coruptia din justitie, coruptia din universitati, atunci sa actioneze in consecinta. Nu fac asta cioclii. Dumnealor fac ce trebuie sa faca. Ingroapa Alianta, ingroapa programul politic, ingroapa reforma justitiei, ingroapa cota unica, ingroapa dreapta politica in corul fanfarelor funerare reunite ale lui Becali si Vadim si sub bagheta experimentata a lui Ion Iliescu. Sa le multumim acestor domni ca ne scufundam si o luam de la capat iarasi si iarasi, ca in 1990, ca in 1992, ca in 2000: cu aceiasi hoti, cu aceiasi securisti, cu aceiasi informatori, cu aceiasi vechi nomenclaturisti. Toti acestia au sanse de revenire in forta datorita celor trei de la serviciul funerar al dreptei romanesti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.