"In vederea gasirii unui compromis politic privind reforma electorala, Asociatia Pro Democratia (APD) a organizat sambata o intalnire preliminara cu reprezentanti ai principalelor partide politice parlamentare pentru stabilirea principiilor generale
"In vederea gasirii unui compromis politic privind reforma electorala, Asociatia Pro Democratia (APD) a organizat sambata o intalnire preliminara cu reprezentanti ai principalelor partide politice parlamentare pentru stabilirea principiilor generale privind introducerea votului uninominal la urmatoarele alegeri parlamentare", se arata intr-un comunicat de presa. Participantii la dezbateri au stabilit doua principii in jurul carora se va contura viitoarea lege pentru alegerile parlamentare: circumscriptia uninominala si repartizarea proportionala a mandatelor. Textul de referinta de la care se vor purta viitoarele negocieri va fi redactat pornind de la capitolul privind alegerile parlamentare din Codul Electoral al Asociatiei Pro Democratia. Proiectul de lege va fi completat de expertii APD, urmand a fi analizat si asumat de partide. Actul normativ ar putea fi asumat de Comisia pentru Codul Electoral si transmis catre Senat, prima camera sesizata, pana la vacanta de Pasti. La discutiile de sambata au participat Bogdan Olteanu - presedintele Camerei Deputatilor, Cristian Diaconescu - purtator de cuvant al PSD, Mihai Voicu - presedinte al Comisiei pentru Codul Electoral, Adrian Valentin Iliescu (PD) si Florin Iordache (PSD) - vicepresedinti ai aceleiasi comisii, insotiti de experti din partea partidelor. Din partea APD au fost prezenti Cristian Parvulescu (foto) - presedintele Asociatiei, alaturi de Ana Maria Mosneagu si Costel Popa. Intalnirea se inscrie in seria de activitati desfasurare de APD pentru promovarea Codului Electoral si scrutinului uninominal. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.