Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Prahova, Florin Anghel (foto), este protagonistul mai multor scandaluri de presa. El s-a remarcat, initial, printr-o serie de afaceri oneroase. Anghel este si un veritabil traseist politic, care s-a perindat la
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Prahova, Florin Anghel (foto), este protagonistul mai multor scandaluri de presa. El s-a remarcat, initial, printr-o serie de afaceri oneroase. Anghel este si un veritabil traseist politic, care s-a perindat la mai multe partide in raport cu interesele sale personale. Presedintele Consiliului Judetean controleaza peste o duzina de societati comerciale cu care face afaceri cu statul. Din aceasta cauza reusita oricarei afaceri din judetul Prahova este raportata la domeniul de activitate al firmelor familiei presedintelui Consiliului Judetean. Astfel, datorita unor interese obscure ale familiei Anghel, mii de familii si zeci de societati comerciale, multe chiar ale Consiliului Judetean, risca sa ramana in scurt timp fara apa potabila sau apa necesara in unele procese tehnologice. Florin Anghel taraganeaza de mai bine de doi ani clarificarea situatiei unor consumatori casnici si industriali.
Odata cu privatizarea din 2003, societatea Petromservice a preluat in patrimoniu si o serie de retele de transport si distributie a apei. Beneficiarii acestor servicii sunt mii de gospodarii si zeci de firme. La vremea preluarii retelei, calitatea apei furnizate de Petromservice corespundea unor norme interne prin care apa din aceasta retea a fost considerata potabila. Ulterior, prin schimbarea si adaptarea legislatiei interne la cerintele europene, apa furnizata de catre Petromservice a pierdut aceasta clasificare. Astfel, in momentul de fata societatea se vede nevoita sa intrerupa furnizarea apei potabile. Daca nu se conformeaza cerintelor impuse de lege risca sa suporte consecintele.
In aceste conditii, conducerea Petromservice a facut o serie de demersuri pe langa Consiliul Judetean Prahova prin care a solicitat reglementarea situatiei. S-a recurs la aceasta rezolvare doarece Petromservice nu doreste dezvoltarea afacerii si implicit nu doreste sa se implice in retehnologizarea respectivei retele. Propunerea Petromservice s-a referit la cedarea retelei de distributie a apei in favoarea Consiliului Judetean, care urma sa efectueze o serie de imbunatatiri. Daca acest lucru nu se va realiza, pe langa faptul ca un numar mare de consumatori vor ramane fara apa potabila pe o perioada nedeterminata, Consiliul Judetean Prahova va fi nevoit sa elaboreze un plan de investitie pentru a construi o noua retea de apa.
Adevarata miza
Prin tergiversarea unei solutii optime, Florin Anghel asteapta ca cetatenii sa ramana fara apa potabila ca dupa acea din banii publici sa se construiasca o noua retea. Surse din anturajul presedintelui Consiliului Judetean Prahova ne-au explicat de ce amana Anghel solutionarea situatiei. Astfel, el asteapta ca Petromservice sa desfiinteze reteaua respectiva, dupa care, la presiunea consumatorilor sa treaca o hotarare prin Consiliul Judetean si sa se apuce de construit noua retea de apa potabila. Realizarea investitiei va fi "castigata la licitatie" de o serie de firme din cercul de prieteni ai lui Anghel.
Firmelr presedintelui
Familia Anghel controleaza in jur 20 de firme. Majoritatea au activitate si in domeniul constructiilor. In afara de societatile care sunt detinute de sotii Anghel, alte aproximativ zece firme au actionari si administratori de forma angajati ai familiei presedintelui Consiliului Judetean Prahova. De regula, licitatiile sunt adjudecate de aceste societati comerciale, iar castigul revine detinatorilor reali.
In declaratia sa de avere, Anghel a mentionat nu mai putin de 11 firme unde el si/sau sotia sunt actionari. Acestea sunt: SC Fibec SA, SC Fibec Construct Sa, SC Fildas 95 SRL, SC Travesti SRL, SC Cristal Jupiter SA, SC GST&T SA, SC Romanarg T&S SRL, SC Grinseg Construct SRL, SC Segana Construct SRL, SC Fibec Holding SA, SC Casimiro SA. Oricare dintre aceste firme, dar si o serie de alte societati controlate din umbra de familia Anghel pot pune mana pe banii publici prin manevra retelei de apa potabila pregatita, minutios, de presedintele CJ Prahova.
Cine este Florin Anghel
Florin Anghel este un cunoscut traseist politic, el perindandu-se pe la mai multe partide. Presedintele CJ Prahova a investit bani grei pentru a avansa in ierarhia politica. In toamna lui 2005 a creat un scandal monstruos in momentul in care si-a dat demisia din PNL, unde detinea functii de conducere pe plan local. Atunci Anghel a anuntat cu surle si trambite ca se va inscrie in Partidul Democrat. Datorita intelegerii intre cele doua formatiuni politice, democratii l-au refuzat. In aceste situatii s-a inscris repede in Partidul Conservator, iar la nici un an de la acest moment a devenit presedintele Consiliului Excutiv in formatiunea condusa de Dan Voiculescu.
Paralel cu aceasta evolutie, Florin Anghel a achizitionat, la scurt timp dupa ce a devenit presedintele Consiliului Judetean Prahova, nenumarate bunuri, terenuri, imobile si si-a alimentat conturile in mai multe banci cu sume importante. Astfel, Anghel si sotia sa au cumparat un teren de 14.200 de metri patrati in Campina, un teren de 461 mp pe Litoral, in Navodari, precum si un teren de 590 mp in Pipera, in apropierea casei lui Gigi Becali. La categoria imobile, familia presedintelui CJ Prahova a intrat in posesia, prin cumparare, a unei case de 859 mp situata in Campina, a uneia de 800 mp in Navodari si a unei vile de 311 mp in Voluntari.
In anul 2005, pe numele lui Florin Anghel au fost depusi 5200 de euro la Banca Raiffaisen si 568.285 RON la BCR. In acelasi an, familia Anghel a mai incasat din restituiri de imprumut, divide de si dobanzi bancare peste 500 de mii
de RON.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.