Moastele Sfintei Tereza din cadrul Bisericii Catolice Franceze vor fi amplasate in altarul unei capele de la demisolul Catedralei Greco-Catolice din Cluj-Napoca, aceasta urmand sa fie binecuvantata in cadrul unei ceremonii religioase care va avea loc
Moastele Sfintei Tereza din cadrul Bisericii Catolice Franceze vor fi amplasate in altarul unei capele de la demisolul Catedralei Greco-Catolice din Cluj-Napoca, aceasta urmand sa fie binecuvantata in cadrul unei ceremonii religioase care va avea loc maine, a anuntat PS Florentin Crihalmeanu, episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.
"Moastele, cateva fragmente de oase si vesminte, au fost donate si aduse din Franta. Vor ramane in altarul capelei Sfantul Iosif cat timp se vor celebra aici slujbe religioase", a declarat acesta. Potrivit lui Crihalmeanu, sfintirea capelei reprezinta un eveniment major pentru credinciosi, in conditiile in care piatra de temelie a Catedralei a fost pusa in anul 1991.
Ceremonia binecuvantarii capelei va incepe maine cu o procesiune prin centrul municipiului Cluj-Napoca de la Biserica "Schimbarea la fata" pana la Catedrala, unde va avea loc o slujba religioasa.
La eveniment sunt asteptati IPS Bartolomeu, mitropolitul ortodox al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, ministrul Educatiei, Mihail Hardau, Adrian Lemeni, secretar de stat in Ministerul Culturii si Cultelor, preoti din Eparhia de Cluj-Gherla.
Sfanta Tereza a trait intre anii 1873 si 1897, a facut parte din Ordinul Carmelitan si a murit de tuberculoza. Ea a fost beatificata in anul 1923 si canonizata doi ani mai tarziu, figurand atat in calendarul catolic francez, cat si in cel greco-catolic roman. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.