Cetateanul pakistanez Khalid Sheikh Mohammed afirma ca a organizat atentatele antiamericane din 11 septembrie, precum si alte atacuri, conform transcrierii unei audieri cu usile inchise, desfasurata la Guantanamo, relateaza Reuters. "Am fost responsa
Cetateanul pakistanez Khalid Sheikh Mohammed afirma ca a organizat atentatele antiamericane din 11 septembrie, precum si alte atacuri, conform transcrierii unei audieri cu usile inchise, desfasurata la Guantanamo, relateaza Reuters. "Am fost responsabil pentru operatiunea 11 septembrie, de la A la Z", a declarat Mohammed, prin intermediul unui reprezentant personal. Pakistanezul si-a asumat organizarea atacului din 1993, de la World Trade Center, din New York, un atac asupra unui club de noapte din Bali, o tentativa de doborare a doua avioane americane, cu ajutorul explozibililor ascunsi in pantofii teroristilor si a altor atentate.
Pakistanezul se afla printre cei 14 detinuti identificati de Statele Unite drept suspecti de terorism cu valoare informationala mare, transferati la Guantanamo anul trecut, din presupuse inchisori secrete CIA, aflate in strainatate. SUA au afirmat ca Mohammed, arestat in Pakistan, in martie 2003, si predat in custodie americana, a fost organizatorul atacurilor din 11 septembrie 2001, soldate cu moartea a aproape 3000 de persoane, distrugerea turnurilor gemene de la World Trade Center si avarierea cladirii Pentagonului. "Am fost directorul de operatiuni al seicului Osama ben Laden pentru organizarea, planificarea, urmarirea si executarea operatiunii 11 septembrie", a transmis pakistanezul prin intermediul reprezentantului sau, membru al armatei americane.
Declaratia sa completa revendica responsabilitatea pentru 31 de atacuri sau comploturi separate, intre care unul vizand asasinarea Papei Ioan Paul al II-lea in Filipine si unul avand drept scop uciderea presedintelui pakistanez, Pervez Musharraf. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.