"Am fost invitat la discutii pentru a clarifica mecanismele de functionare a pietei de energie si rolul intermediarilor de piata si am fost intrebat si cum Alro a incheiat contractul cu Energy Holding", a spus Opris, la audierile comisiei parlamentar
"Am fost invitat la discutii pentru a clarifica mecanismele de functionare a pietei de energie si rolul intermediarilor de piata si am fost intrebat si cum Alro a incheiat contractul cu Energy Holding", a spus Opris, la audierile comisiei parlamentare care verifica activitatea Ministerului Economiei. El a precizat ca la intalnire a participat si un alt consilier prezidential, Bogdan Bujor Teodoriu. "Nu stiu de ce a fost incheiat acel contract si le-am spus si lor ca nu stiu. Ei au fost multumiti ca regulile de functionare a pietei sunt in acord cu directivele Uniunii Europene", a aratat Opris, citat de Mediafax. El a precizat ca a fost invitat ulterior la o alta intalnire, la care au participat reprezentanti ai Alro, Energy Holding si Hidroelectrica. "Le-am recomandat lui Alro si Energy Holding sa renunte amiabil la acest contract, pentru ca Energy Holding risca sa aiba pozitie dominanta pe piata", a afirmat Opris. Intrebat care este cota de piata a Energy Holding, Opris a afirmat ca aceasta se apropia de 30%, dupa care a revenit si a spus ca era de "30 si ceva la suta". "Le-am spus ca in opinia noastra, ca reglementator, Energy Holding ar fi bine sa renunte la contractul cu Alro.... Pozitia dominanta pe piata nu este o problema, ci abuzul de pozitie dominanta. Totodata nu am primit reclamatii ca Energy Holding ar fi manipulat piata", a adaugat Opris. El a mentionat ca Alro voia sa nu mai continue contractul, pentru ca avea nevoie de o cantitate suplimentara de energie, pe care furnizorul nu o putea acoperi, dar discutia cu cele trei companii nu s-a referit si la pret. Opris a mai aratat ca asupra sa si a institutiei pe care o conduce nu s-au facut presiuni politice in favoarea vreunei companii de pe piata energiei. (Razvan GHEORGHE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.