Precizarile au venit in contextul in care Parlamentul a contrazis Presedintia in ceea ce priveste momentul trimiterii acestui decret catre Monitorul Oficial. Adriana Saftoiu a explicat ca, pe data de 12 martie, seful statului a semnat decretul de eli
Precizarile au venit in contextul in care Parlamentul a contrazis Presedintia in ceea ce priveste momentul trimiterii acestui decret catre Monitorul Oficial. Adriana Saftoiu a explicat ca, pe data de 12 martie, seful statului a semnat decretul de eliberare din functie a lui Ungureanu, document care a fost trimis catre MO. "Nu am spus ca a si ajuns. Corespondenta cu celelalte institutii ale statului se ridica de doua ori pe zi de catre Posta Militara: o data dimineata, in jurul orei 8.30, si o data dupa-amiaza, in jurul orei 15.30", a explicat Saftoiu. Ea a adaugat ca decretul de eliberare din functie a lui Ungureanu a facut parte dintr-un set mai mare de astfel de documente semnate de seful statului luni seara si predate Cancelariei dupa ora 18.00. "Posta Militara a preluat corespondenta a doua zi dimineata la 8.30, dupa care a predat-o mai departe la institutii", a spus Saftoiu. Ea a adaugat ca, desi celelalte decrete au fost facute publice luni seara, decretul cu privire la Ungureanu a fost singurul care a fost anuntat abia a doua zi, avand in vedere ca presedintele voia sa vorbeasca intai cu acesta. "Faptul ca a ajuns la Camera Deputatilor la ora 13.30 nu mai este treaba Presedintiei", a mai spus Saftoiu. De altfel, si presedintele s-a referit ieri la mentinerea in post a lui Mihai Razvan Ungureanu pentru mai bine de o luna de la data demisiei. Potrivit lui Basescu acesta "trebuia sa ramana in functie pana la trecerea de primul Consiliu European". (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.