Grupul Flamingo a pierdut anul trecut 13 milioane de euro

Pierderile consolidate ale Flamingo s-au ridicat anul trecut la 13 milioane de euro, potrivit informatiilor oferite de companie. In forma in care se iau in calcul si rezultatele dinaintea preluarii Flanco de catre Flamingo pierderile au fost de 15 milioane de euro. Aceasta in conditiile in care, in 2005, la Flamingo, (care nu includea si Flanco), au fost pe zero, iar Flanco avea pierderi de aproximativ doua milioane de euro. Mai mult, pentru sfirsitul anului, managementul companiei estimase anterior ca Flamingo Group va inregistra un minus de 4,6 milioane euro . „Trimestrul patru al anului trecut a fost foarte slab din punctul de vedere al vinzarilor, pe care nu il anticipasem", a declarat Dragos Simion, vicepresedinte in CA al Flamingo Group. Potrivit acestuia, in ultimele trei luni ale anului, compania inregistreaza aproximativ 90% din profit.

Costurile integrarii

Grupul Flamingo a pierdut anul trecut pe mai multe paliere. Pe de o parte, vinzarile au scazut cu aproximativ 5,9 milioane de euro, iar pe de alta parte, costurile legate de integrarea Flanco in Flamingo au fost cu circa doua milioane de euro mai mari decit se asteptau actionarii. „Noi ne asteptam la doua-trei milioane de euro, dar, per total, ne-a costat mai mult, aproximativ cinci milioane de euro", a mai spus Simion. Conform acestuia, una dintre cele mai mari probleme legate de absorbtia Flanco in grup s-a referit la sistemul informatic, dar si la forta de munca. „Au fost citeva luni in care cei din middle management s-au luptat mai mult pentru suprematie decit sa se concentreze pe business, ceea ce ne-a afectat", a precizat Simion. Per total, costurile operationale de integrare a Flanco in Flamingo s-au cifrat la 9,6 milioane de euro.

In ceea ce priveste cifra de afaceri, anul trecut compania a scazut de la 175,5 milioane de euro (cit ar fi avut Flanco si Flamingo impreuna) la 153,5 mil. euro, adica cu 12,7% mai putin decit in 2005. Cu toate acestea, compania si-a pastrat cota de piata, de 18%, conform propriilor estimari, plasindu-se pe pozitia a doua dupa Altex.

Planuri optimiste pentru urmatorii ani

Dupa cum au estimat si anterior, oficialii Flamingo mizeaza anul acesta pe un profit mic. Tinta pe urmatorii doi-trei ani, in ceea ce priveste profitabilitatea, este de aproximativ zece milioane de euro. De asemenea, in 2007, acestia preconizeaza ca vor inregistra o crestere de 12% a cifrei de afaceri.