Textul a fost semnat de 69 de parlamentari pesedisti si peremisti. Initiativa protestatarilor a fost anuntata in plen de senatorul PSD Angel Talvar. Initiatorii motiunii au cerut sa se dispuna initierea procedurilor privind prezentarea, introducerea
Textul a fost semnat de 69 de parlamentari pesedisti si peremisti. Initiativa protestatarilor a fost anuntata in plen de senatorul PSD Angel Talvar. Initiatorii motiunii au cerut sa se dispuna initierea procedurilor privind prezentarea, introducerea pe ordinea de zi si dezbaterea motiunii in plenul Senatului. Motiunea simpla il acuza pe actualul ministru al Educatiei, Mihai Hardau, ca "ajuns accidental" in fruntea ministerului, "a devenit rapid groparul invatamantului romanesc". PSD mai apreciaza ca promisiunile ministrului Educatiei "au realizare zero" in practica, acestuia reprosandu-i-se ca pe timpul ministeriatului sau au avut loc cele mai ample greve din sistem, ca examenele nationale "au fost fraudate", ca mai mult de jumatate din unitatile de invatamant au fost neautorizate medico-sanitar la inceperea anului scolar in curs. Social-democratii mai arata ca "recordul absolut" al activitatii ministeriale a lui Mihail Hardau a fost achizitionarea microbuzelor scolare "la suprapret si neconforme cu necesitatea de a transporta elevii la unitatile scolare", ajungand astfel sa ramana "impotmolite in noroi".
Presedintele de sedinta, pesedistul Doru Ioan Taracila, a anuntat ca textul motiunii va fi analizat de catre presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, pentru a se constata daca sunt indeplinite toate conditiile privind initierea sa, urmand ca acesta sa stabileasca data dezbaterii in plen. De altfel, presedintele PSD, Mircea Geoana, a apreciat ca, "pentru a scoate educatia din impas", este nevoie de un pact intre partidele politice, indiferent de orientare. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.