Saftoiu a precizat ca presedintele a semnat luni decretul pentru eliberarea din functie a lui Mihai Ungureanu si tot luni a fost trimis decretul catre publicare la Monitorul Oficial. Ea a mentionat ca motivul pentru care presedintele a amanat elibera
Saftoiu a precizat ca presedintele a semnat luni decretul pentru eliberarea din functie a lui Mihai Ungureanu si tot luni a fost trimis decretul catre publicare la Monitorul Oficial. Ea a mentionat ca motivul pentru care presedintele a amanat eliberarea din functie a ministrului a avut in vedere necesitatea pregatirii unor actiuni in plan extern, care au avut loc la inceputul lunii martie. Saftoiu a adaugat ca seful statului nu l-a numit in functia de ministru de Externe pe Adrian Cioroianu, fata de care si-a exprimat "reticentele" inca de cand a fost propus, acestea fiindu-i comunicate primului ministru inca din 19 februarie. Seful statului i-a propus premierului ca numirea noului ministru de Externe sa fie facuta in cadrul restructurarii Guvernului si sa obtina votul de aprobare al Parlamentului in acest sens. Purtatorul de cuvant al Presedintiei a mai spus ca decizia de eliberare din functie a lui Ungureanu nu a fost comunicata pana marti deoarece seful statului a vrut sa discute personal cu ministrul demisionar in cursul diminetii.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a solicitat ieri Curtii Constitutionale sa constate existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre presedintele Romaniei si Guvern si sa intervina in baza competentelor sale de inalta autoritate publica pentru a repune in legalitate constitutionala raporturile dintre Presedinte si Guvern in aceasta problema. Prin aceeasi solicitare, primul-ministru propunea presedintelui numirea lui Adrian Cioroianu in functia de ministru al Afacerilor Externe, in conformitate cu dispozitiile articolului 10 din Legea nr. 90/2001 cu completarile si modificarile ulterioare.
Camera Deputatilor sustine ca documentul privind eliberarea din functie a ministrului de Externe Razvan Ungureanu a fost depus la Parlament ieri la ora 13.30 si ca nu a fost transmis anterior la Monitorul Oficial.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.