Anul acesta, vremea a fost favorabila, astfel ca am inceput de doua saptamani lucrarile. Avem in program refacerea a 30 de hectare de spatiu verde, plantarea a 2,2 milioane de flori, 1821 de arbori, 62.500 de arbusti si 3500 trandafiri, precum si con
Anul acesta, vremea a fost favorabila, astfel ca am inceput de doua saptamani lucrarile. Avem in program refacerea a 30 de hectare de spatiu verde, plantarea a 2,2 milioane de flori, 1821 de arbori, 62.500 de arbusti si 3500 trandafiri, precum si construirea a 21 de locuri de joaca pentru copii.
Oferiti asociatiilor de locatari rasaduri pentru plantat?
Da, noi primim solicitari din partea asociatiilor, si le punem la dispozitie diferite sortimente de pomi si arbusti. Le mai dam gazon, ii ajutam si cu lucrari, daca sunt pensionari. Verificam in teren daca e nevoie de cosuri de gunoi, de regazonare sau de banci noi.
Aveti avantajul unei sere proprii a ADP-ului?
Da, pentru ca majoritatea plantelor perene noi le reproducem singuri. Avem si o mica pepiniera pentru pomi, in cadrul serei, iar in decursul anilor au ajuns la o anumita maturitate, care le permite acum plantarea.
Cum scapam de terenurile virane din Sectorul 5?
Majoritatea sunt terenuri retrocedate, dar noi le-am ingradit, le-am salubrizat si le sapam, insa n-o sa investim in gazonarea lor. Incercam sa prevenim depozitele necontrolate de gunoi. Dar pastrarea curateniei tine foarte mult de educatie...
Ce faceti cu banii din deszapezire?
In Sectorul 5 este o situatie speciala: deszapezirea o face ADP-ul, cu forte proprii, asa ca Primaria nu aloca anumite sume in avans. Practic, la noi nu exista taxa de asteptare sau taxa de deszapezire. Banii sunt dirijati pe investitii, pe amenajari de spatii verzi in principal.
Ajungeti cu lucrarile si la marginea sectorului?
Am inventariat tot sectorul si avem sistematizate parculete peste tot, si in Ferentari.
La capitolul salubrizare, cum rezolvati situatia?
Marea problema este ca REBU are contracte cu locuitorii pentru ridicarea gunoiului menajer. Dar, din lipsa banilor, oamenii saraci nu platesc taxa de 70.000 de lei/persoana/luna - si sunt cazuri cu 8 persoane intr-o familie. Am solicitat municipalitatii subventionarea taxei pentru saraci, dar n-am reusit mare lucru. ADP-ul face salubrizarea stradala. Avem 87 de utilaje, iar anul acesta mai achizitionam 40 - basculante si gunoiere.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.