Producatorul de vinuri Cotnari SA ar putea salva Poli Iasi de la retrogradare.

Atacantul Ionut Bilba a fost prins beat la volan si, la numai citeva zile de la incident, societatea Cotnari SA a decis sa vina in intimpinarea fotbalistilor de la Poli Iasi, anuntind ca va face o oferta autoritatilor locale pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni de la club. „Vom investi cel putin 1,5 milioane de euro in prima instanta si vom duce in trei-patru ani echipa in Europa, acolo unde si Cotnari are un renume", a declarat directorul general al societatii producatoare de vin, Constantin Deleanu, completind ca una dintre conditiile impuse de Cotnari SA ar fi ca echipa Politehnica Iasi sa-si schimbe numele, astfel incit sa fie prezenta si imaginea actionarului majoritar.

Primarul are frapiera pregatita

„Primarul a declarat in nenumarate rinduri ca asteapta un investitor serios la echipa. Si ii asteptam pe acestia la discutii", a fost reactia purtatorului de cuvint al municipalitatii, Andrei Trofor. Clubul iesean risca sa fie retrogradat birocratic, din cauza datoriilor la bugetul de stat, in conditiile in care finantarea de la bugetele local si judetean, circa sase milioane de lei, a fost atacata de prefect, actiunea sa provocind si un control al Curtii de Conturi.

Popa prefera taria

Antrenorul lui Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat marti, pentru NewsIn, ca nu vede o problema in faptul ca firma Cotnari, care intentioneaza sa preia echipa din Copou, vrea sa schimbe denumirea Politehnicii: „Daca firma va dori ca echipa sa se numeasca Poli Cotnari Iasi, nu vad nici un lucru rau in asta. Sa se numeasca oricum, dar sa fie liniste la echipa si o situatie financiara stabila. Sper sa se si materializeze, sa nu ramina doar la stadiul de discutii", a spus Popa, care a gasit si alte aspecte pozitive ale asocierii: „Vom avea si un vin bun pe masa, chiar daca eu nu prea ma omor cu vinurile. Mie imi place taria".

Datorii de trei milioane de dolari

Conform „Ziarului de Iasi", clubul are datorii ce depasesc trei milioane de dolari. Dintre acestea, 2,1 milioane sint pe foste societati care au administrat Poli Iasi. Pe noua societate, Politehnica SA, datoriile cele mai presante, de un milion de lei, sint catre bugetul de stat. In cazul in care acesti bani nu sint achitati pina pe 31 martie, Politehnica nu va primi licenta de club profesionist pentru sezonul viitor si, implicit, nu va putea juca la anul in Liga I, indiferent de rezultatele sportive din acest campionat.