„Adevarul" a reziliat contractul cu Mircea Dinescu, dupa ce poetul a anuntat ca negociaza pentru 9% din actiunile trustului si implicarea lui in linia editoriala a cotidianului.

In urma unei sedinte la care au participat directorul holdingului Adevarul, Razvan Corneteanu, directorul editorial, Adrian Halpert, redactorul-sef, Laurentiu Ciocazanu, si redactorul-sef adjunct Ovidiu Nahoi, conducerea trustului a hotarit eliminarea lui Mircea Dinescu din activitatile editoriale. „Dinescu nu va incepe sa scrie din nou in «Adevarul» din aprilie. L-am informat inca de alaltaieri si pe actionarul Dinu Patriciu despre hotarire, iar acesta nu se amesteca in politica editoriala", a explicat pentru NewsIn Corneteanu.

12 cuvinte

„90% din decizie a fost luata ca urmare a faptului ca el a incetat de la sine putere sa trimita articole la ziar. Intelegerea era ca el va continua sa scrie, insa nu a respectat-o. Restul, de 10%, tine de afirmatiile eronate referitoare la relansarea cotidianului pe care Dinescu le-a transmis in presa. Nici Dinescu si nici Patriciu nu stabilesc conceptul editorial si nu contribuie la relansarea ziarului", a mai declarat Corneteanu pentru „Cotidianul".

Mircea Dinescu a fost anuntat de incetarea colaborarii dintre el si „Adevarul" printr-o notificare „de 12 cuvinte", fara mentionarea motivelor si numai cu invocarea unui articol din contractul de munca, incheie Corneteanu.

Fir direct cu Patriciu

„Sint in discutii cu Dinu Patriciu, nu cu angajatii ziarului", a replicat tot pentru NewsIn Mircea Dinescu, confirmind totodata incetarea colaborarii cu ziarul. Mircea Dinescu a anuntat saptamina trecuta intreruperea colaborarii cu „Adevarul", protestind fata de un interviu din paginile ziarului, in care Dinu Sararu infiera oameni de cultura precum Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu. Razvan Corneteanu a precizat mai apoi ca Dinescu va scrie in continuare in „Adevarul".

Dinescu a declarat luni ca se afla in negocieri cu Dinu Patriciu pentru preluarea a 8-9% din actiunile holdingului de presa. „Ma voi implica in linia ziarului in calitate dubla, ca jurnalist si ca actionar. Voi avea astfel un cuvint de spus", a declarat el.