Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ieri ca a demis intreaga conducere a Spitalului Judetean din Vaslui, unde trei bebelusi au murit din cauza unei infectii intraspitalicesti si a conditiilor precare din unitate. Au fost schimbati din fu
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ieri ca a demis intreaga conducere a Spitalului Judetean din Vaslui, unde trei bebelusi au murit din cauza unei infectii intraspitalicesti si a conditiilor precare din unitate. Au fost schimbati din functie managerul Ciocarlea Valerian Eugen si directorul medical interimar dr. Rodica Robu. Directorul de ingrijiri si-a dat demisia din functie pe 2 martie 2007 si, potrivit lui Nicolaescu, si acesta ar fi fost demis. Prin ordin al ministrului Sanatatii, manager interimar a fost numit Adrian Nicu Oprisan, director medical - Carmen Rotaru si director de ingrijiri - Nadia Ungureanu. Nicolaescu a anuntat ca va fi sesizat Colegiul Medicilor Vaslui, cu propunerea de suspendare temporara din activitate a dr. Vaimberg Eliza, medic specialist pediatru, deoarece aceasta refuza sistematic efectuarea controlului medical periodic. Va fi, de asemenea, sesizata, Comisia de disciplina a MSP in vederea analizarii activitatii dr. Luminita Costache, director executiv al Autoritatii de Sanatate Publica Vaslui, pentru nerespectarea procedurilor in emiterea vizei sanitare pentru spital. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.