Grupul Alka va transfera la Ploiesti unitatile de productie alimentara detinute la nivel national si va investi circa 25 milioane euro pentru realizarea unei fabrici in Parcul Industrial Ploiesti, a declarat directorul general al parcului, Ioan Enciu
Grupul Alka va transfera la Ploiesti unitatile de productie alimentara detinute la nivel national si va investi circa 25 milioane euro pentru realizarea unei fabrici in Parcul Industrial Ploiesti, a declarat directorul general al parcului, Ioan Enciu, citat de Mediafax. "Investitia Alka se afla in stadiul studiilor geologice si topometrice. Pana in prezent, Alka a concesionat o suprafata de 3,6 hectare, insa ar fi avut nevoie de circa zece hectare. O sa le mai dau un hectar, pentru ca nu mai avem suprafete de teren liber, astfel incat sa se descurce la limita cu aceasta suprafata. Productia este prevazuta sa inceapa in toamna", a afirmat Enciu. Alka Grup are patru divizii, respectiv doua unitati de productie, o divizie specializata in activitatea de cercetare si alta de distributie. Cele doua unitati de productie sunt Alka Co. si Alka Pro, cu activitati pe segmentele de cafea, napolitane, biscuiti, ingrediente si fructe uscate -seminte, fistic, migdale, mix de fructe uscate. Compania detine o cota de piata de 55% pe segmentul de fructe uscate si de 15% in sectorul napolitanelor, potrivit unui studiu elaborat de AC Nielsen. Prima firma din grup, Alka Co., a fost infiintata in anul 1994. Grupul Alka este detinut de familia Krenzia. Parcul Industrial Ploiesti, cel mai mare din Romania, are o suprafata totala de 152 de hectare, atribuita aproape integral companiilor. Investitiile totale in parcul industrial se ridica la circa 250 de milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.