Mechel Targoviste, fostul Combinat de Oteluri Speciale (preluat de grupul rus Mechel in anul 2002), a inaugurat una dintre cele mai moderne instalatii de turnare din Europa, in care s-au investit 14 milioane de dolari, capacitatea de productie a noul
Mechel Targoviste, fostul Combinat de Oteluri Speciale (preluat de grupul rus Mechel in anul 2002), a inaugurat una dintre cele mai moderne instalatii de turnare din Europa, in care s-au investit 14 milioane de dolari, capacitatea de productie a noului echipament fiind de 500.000 de tone de produse pe an. "Mai mult de jumatate din noua instalatie a fost executata de angajatii Mechel Targoviste", a declarat managerul combinatului, Viatcheslav Shmyga. Mechel Targoviste are 4000 de angajati, iar salariul mediu net este de 1180 de lei, in aprilie fiind convenita o crestere salariala de 5%. In perioada 2007-2008, la Mechel Targoviste se vor face investitii de 35 de milioane de dolari. Combinatul siderurgic a consemnat anul trecut un profit de 8,9 milioane lei, dupa pierderi de 56,8 milioane de lei in 2005, iar cifra de afaceri a companiei a crescut cu 6,3%, la 646,8 milioane de lei. Pentru 2007, se preconizeaza o cifra de afaceri de 250 milioane de dolari.
Mechel, una dintre cele mai mari companii cu activitati miniere si metalurgice din Rusia, detine pe piata romaneasca si firma Mechel Campia Turzii, fosta Industria Sarmei, preluata in 2003. De cand le-au preluat, rusii au investit in cele doua combinate circa 75 milioane de dolari. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.