Reprezentativa de polo a Romaniei a plecat, aseara, spre Australia, unde va participa, in perioada 20 martie - 1 aprilie, la cea de-a XII-a editie a Campionatului Mondial. Dupa ultimul antrenament din Bazinul Floreasca, antrenorul Vlad Hagiu a sustin
Reprezentativa de polo a Romaniei a plecat, aseara, spre Australia, unde va participa, in perioada 20 martie - 1 aprilie, la cea de-a XII-a editie a Campionatului Mondial. Dupa ultimul antrenament din Bazinul Floreasca, antrenorul Vlad Hagiu a sustinut o conferinta de presa, eveniment la care au mai participat secretarul general al FRP, Anatolie Grintescu, secundul Mihai Simion, capitanul Florin Bonca si "vicele" acestuia, Edi Andrei-Dina. "La Melbourne vrem sa cucerim prima medalie din istoria poloului romanesc", a declarat antrenorul Vlad Hagiu, convins ca tricolorii pot urca, in premiera, pe podium.
"Ne-am propus un obiectiv indraznet, iar echipa e decisa sa urce pe podium in Australia. Dupa ce anul trecut am ratat bronzul european, acum ne vom bate pentru un loc mai bun, o medalie aducandu-ne si mult dorita calificare la JO 2008", a continuat Hagiu, adaugand ca lotul este valid, chiar daca mai sunt ceva probleme medicale, cea mai delicata fiind a lui Andrei-Dina, care si-a luxat un deget de la mana de sut. "Este un jucator important si sper ca pana la ora primului meci sa fie complet refacut. Pentru mine, insa, nu exista o formula de baza. Echipa are 13 sportivi. Nu exista titulari si rezerve, toti formeaza un nucleu, coeziunea si omogenitatea fiind principalele noastre atuuri", a concluzionat Hagiu. "Visul oricarui sportiv este sa joace la JO. La 35 de ani, vreau sa-mi inchei cariera cu o medalie mondiala si cu o participare la JO. Suntem pregatiti sa urcam pe podium, dar pentru asta va trebui sa dam totul", a subliniat capitanul Bonca, in vreme ce Edi Andrei-Dina a spus ca Romania are sanse reale sa intre in careul de asi. "Nu conteaza ce adversar vom intalni, important este sa fim in forma la ora meciului si sa invingem. In prima faza, vom incerca sa opunem o rezistenta serioasa chiar si in fata campioanei olimpice Ungaria, si, de ce nu, sa castigam Grupa D, prima pozitie calificandu-ne direct in sferturi", a spus pe un ton optimist Andrei-Dina. Conform datelor FRP, lotul este alcatuit din "stranierii" Radu Cosmin, Iosep, Bonca, Kadar, Busila, si "autohtonii" Bertini, Stoenescu, Dunca, Andrei-Dina, G. Georgescu, R. Georgescu, A. Matei, Negrean si Ghiban, iar pe 17 martie, la sedinta tehnica a FINA, Vlad Hagiu va prezenta lista oficiala, unul dintre tricolori urmand sa stea in tribuna. Reamintim ca Romania face parte din Grupa D, alaturi de Ungaria, Canada si Noua Zeelanda, prima echipa urmand sa se califice direct in sferturi, in vreme ce ocupantele locurilor 2 si 3 vor juca un meci de baraj pentru intrarea in grupa 1-8.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.