Cu o avere de 1,1 miliarde dolari, omul de afaceri roman Ion Tiriac, fost presedinte al Comitetului Olimpic Roman, ocupa locul 840 in clasamentul pe 2007 al celor mai bogati oameni din lume, intocmit de revista Forbes. In varsta de 67 de ani, fostul
Cu o avere de 1,1 miliarde dolari, omul de afaceri roman Ion Tiriac, fost presedinte al Comitetului Olimpic Roman, ocupa locul 840 in clasamentul pe 2007 al celor mai bogati oameni din lume, intocmit de revista Forbes. In varsta de 67 de ani, fostul jucator de tenis Ion Tiriac este primul miliardar al Romaniei, cu o avere pe care si-a construit-o singur din afaceri in domeniul bancar si al asigurarilor. Prin Ion Tiriac, Romania este reprezentata pentru prima data in topul Forbes, ca si Serbia, Cipru si Oman, reprezentate si ele, in premiera, de catre un singur miliardar. Fondatorul Microsoft, Bill Gates, in varsta de 51 de ani, a ramas liderul ierarhiei, pentru al 13-lea an consecutiv, cu o avere de 56 miliarde de dolari, urmat de Warren Buffet, directorul general al Berkshire Hathaway, a carui avere este estimata la 52 miliarde de dolari. Omul de afaceri mexican Carlos Slim s-a mentinut pe pozitia a treia, cu 49 miliarde de dolari, in conditiile in care averea sa a crescut cu 19 miliarde de dolari, cel mai important avans inregistrat in ultimul deceniu. Averea lui Slim este echivalentul a 6,3% din Produsul Intern Brut al Mexicului. Ierarhia primilor 10 cei mai bogati oameni este completata de fondatorul Ikea, suedezul Ingvar Kamprad si familia acestuia - 33 miliarde de dolari, urmat de Lakshmi Mittal - 32 miliarde de dolari, Sheldon Adelson - 36,5 miliarde de dolari, Bernard Arnault - 26 miliarde de dolari, Amancio Ortega - 24 miliarde de dolari, Li Ka-shing - 23 miliarde de dolari si David Thomson - 22 miliarde de dolari. Clasamentul celor mai bogate 10 persoane include doi noi intrati, respectiv spaniolul Amancio Ortega, proprietarul retailerului Zara, plasat pe locul opt, cu 24 miliarde de dolari, si canadianul David Thomson, care ocupa, alaturi de familie, pozitia a zecea, inlocuindu-l pe tatal sau, decedat, Kenneth Thomson, care a dezvoltat afaceri in sectorul media. Fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin, se plaseaza pe pozitia 26, cu averi de 16,6 miliarde de dolari fiecare. Ritmul de crestere a valorii activelor personale detinute de Page si Brin este mai rapid decat in cazul lui Bill Gates, potrivit publicatiei. Scriitoarea J. K. Rowling, autoarea seriei de mare succes "Harry Potter", este singura femeie din Marea Britanie care a fost inclusa in topul miliardarilor pe 2007. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.