Giurgiu vrea sa il concedieze pe Enachescu din cauza unui interviu, acordat cu permisiunea TVR. Postul a mai renuntat la box si la serialul „La Urgenta".

Vlad Enachescu, redactor-sef la Redactia emisiuni si transmisiuni, Departamentul Sport din TVR, risca sa fie dat afara pentru declaratiile din „Adevarul", desi primise in prealabil permisiunea Departamentului de Comunicare.

Din comisie in comisie

Tudor Giurgiu, presedintele TVR, a solicitat de luna trecuta desfacerea disciplinara a contractului de munca al lui Vlad Enachescu, pentru nerespectarea regulilor privind exprimarea opiniilor in public. Mai exact, Enachescu a fost tras la raspundere din cauza unui interviu acordat ziarului „Adevarul" in 13 februarie, unde a dat detalii despre pierderea drepturilor de transmisie a meciurilor din Liga I. In urma acestor declaratii, presedintele TVR a cerut avizul consultativ al Comisiei de etica si arbitraj din TVR. „Dl Enachescu a aratat ca a primit, prin Directia comunicare, permisiunea de a raspunde in presa", arata raportul Comisiei, care a cerut Serviciului Juridic al TVR sa precizeze daca declaratiile lui Vlad Enachescu incalca normele de confidentialitate din TVR si, daca da, care anume. Cercetarea redactorului-sef de la Sport se va incheia saptamina viitoare si ea nu are legatura cu cealalta sanctiune aplicata lui, de 10% din salariul pe o luna, pentru pierderea drepturilor de televizare a Ligii I, cind au fost pedepsiti si Ioan Todan, directorul Departamentului Sport din TVR, si Cipriana Voicu, director Directia Economica. „Sint in TVR din 1995, cu mult timp inainte de venirea domnului Giurgiu. Nu imi doresc sa plec, dar daca o sa fiu dat afara, atunci nu o sa am de ales", a declarat pentru NewsIn Vlad Enachescu.

Interesul si bugetul fac curat in grila

Comitetul Director al serviciului public a decis, de asemenea, sa renunte la transmiterea mondialelor de box de la Montreal. Anul acesta, Romania are trei reprezentanti la acest eveniment. „Interesul scazut al romanilor pentru acest eveniment nu justifica eforturile televiziunii pentru a-l difuza", au aratat reprezentantii TVR. „Ei doar au senzatia ca a scazut interesul romanilor pentru box. In realitate, TVR are un serviciu slab de marketing si nu stie sa isi promoveze programele", a replicat insa presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja. „Aici e vorba despre box profesionist la cel mai inalt nivel: Diaconu, locul 2 in lume, se bate pentru pozitia de aspirant obligatoriu la titlul mondial, iar Bute, tot locul 2 in lume, isi apara trei centuri continentale. Este cea mai importanta gala in care sint implicati romani, de la meciul Doroftei-Gatti, din 2004", a comentat si Cristi Ganescu, reprezentantul in Romania al clubului de box profesionist Interbox. Saptamina aceasta, TVR a hotarit si intreruperea filmarilor pentru sezonul 2 „La Urgenta", din cauza bugetului limitat. Echipa a filmat insa doua episoade din totalul celor 14 din cel de-al doilea sezon, iar casele producatoare spera ca in „viitorul apropiat" sa poata continua seria.

Giurgiu si-a actualizat averea Un apartament in apropiere de sediul TVR si un credit in valoare de 185.000 de euro sint noutatile din declaratia de avere a lui Tudor Giurgiu, reactualizata ieri. Anul trecut, presedintele TVR a obtinut din salariul de la TVR venituri de 126.087 de lei si 39.600 de lei din activitati independente. Giurgiu a mai mentionat in declaratia de avere ca este actionar al City Cinema Management (50%), Rodeo Casting Services (45%) si Re:Cool Media (peste 33%).