O noua premiera cinematografica va fi lansata pe ecranele din Romania saptamana viitoare. "O radiografie fara menajamente a clasei politice post-revolutionare", asa cum este prezentat de organizatori, "Ticalosii" este o productie a MDV Film, Video
O noua premiera cinematografica va fi lansata pe ecranele din Romania saptamana viitoare. "O radiografie fara menajamente a clasei politice post-revolutionare", asa cum este prezentat de organizatori, "Ticalosii" este o productie a MDV Film, VideoLink, Total Professional Records, MDV Audio Studio avand la baza scenariul si regia lui Serban Marinescu.
In cadrul unei intalniri cu regizorul si distributia, precedata de vizionarea filmului, care a avut loc, ieri, la Hollywood Multiplex, actorii si-au dezvaluit opiniile legate atat de film, cat si de situatia actuala din Romania care a generat o asemenea productie. "Filmul e o poveste. Nu are legatura stricta cu imediatul. Eu nu mi-am propus sa fac politica in filmul asta", a tinut sa precizeze regizorul Serban Marinescu. El a declarat, de asemenea, ca a pornit de la romanul "Ciocoii noi cu bodyguard" al lui Dinu Sararu pentru ca este "singurul roman care reflecta zona asta. A fost primul si singurul care a scris un roman politic. Am obtinut de la el drepturile pentru adaptare libera, iar apoi am inceput lucrul si discutiile cu doi dintre actorii importanti din distributie, Stefan Iordache si Dorel Visan".
Dorindu-se o satira la adresa lumii politice actuale, filmul a fost considerat de cei prezenti fie "o pagina de istorie, un film document", fie un pamflet sau un film politic cu tenta politista. Jocurile de culise intre oamenii presedintelui, ai primului-ministru si opozitie, tradarile, coruptia, totul este redat cu o "corectitudine" care frizeaza reportajul de televiziune. "Eu spun ca filmul e mult depasit. Realitatea e mult mai "ticalosita", si-a exprimat Dorel Visan punctul de vedere subliniind: "E observatia unui artist care, vorba lui Shakespeare, trebuie sa fie <<ochii si urechile vremii lui>>. Interpretand rolul unui magnat, om de afaceri care joaca la doua capete, finantand atat puterea, cat si opozitia, Dorel Visan isi descrie personajul pornind de la cuvintele unui filosof italian: "Fiecare dintre noi e un inger cu o singura aripa si trebuie sa ne imbratisam ca sa putem zbura. Personajul meu e un inger cu o singura aripa..."
Marturisind ca n-a citit romanul lui Dinu Sararu, ci doar scenariul scris de Marinescu, Stefan Iordache - in film, un erou al Revolutiei devenit intre timp consilierul presedintelui - a vorbit despre importanta mai degraba istorica a filmului aratand ca, asa cum "citesti cu placere si acum un reportaj de Geo Bogza sau un pamflet al lui Arghezi, la fel, filmul ar putea sa nu-si piarda interesul". Monica Davidescu, interpreta unei balerine care, ajunsa la varsta la care nu mai poate fi o stea, accepta sa devina amanta magnatului, a tinut sa sublinieze: "Acum, ca spectator, privesc acest film ca o realitate cruda si am tristul sentiment ca traiesc in aceasta tara. Naivitatea personajului e intr-un fel si a mea."
Scena finala in care Consilierul Prezidential, revolutionarul-erou, "ingroapa Revolutia Romana" la groapa de gunoi Glina, facand un parastas transmis in stilul caracteristic de OTV, la Dan Diaconescu in direct, este teribil de acida si rezuma intreaga esenta a filmului: Revolutia a murit "de rusine"!
Cu o distributie de exceptie din care mai fac parte Horatiu Malaele (premierul), Mircea Diaconu (consilierul primului-ministru), Gheorghe Dinica (un securist reciclat), Mircea Albulescu, Razvan Vasilescu (comandantul Garzii Financiare), Valentin Popescu, Mitica Popescu, Marius Florea Vizante (un jurnalist corupt), productia lui Serban Marinescu isi propune sa devina un succes de public si sa starneasca interesul, dupa cum a declarat regizorul: "Eu am ales sa risc. Sper ca natura personajelor si felul lor de a trai in film le va face sa traiasca si in timp".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.