Desi accidentat grav, Chivu a fost convocat pentru meciul din preliminariile Euro 2008.

Nationala de fotbal a Romaniei va disputa la sfirsitul acestei luni, pe 24 martie, cel mai important meci al anului, impotriva Olandei, select
Desi accidentat grav, Chivu a fost convocat pentru meciul din preliminariile Euro 2008.

Nationala de fotbal a Romaniei va disputa la sfirsitul acestei luni, pe 24 martie, cel mai important meci al anului, impotriva Olandei, selectionerul Victor Piturca trimitind ieri telegramele de convocare pentru jucatorii care evolueaza in strainatate. Asa cum a anuntat inca de saptamina trecuta, Piti l-a sarit din schema pe George Ogararu, desi acesta cunostea mult mai bine stilul de joc al adversarilor, dat fiind ca evolueaza la Ajax Amsterdam. In locul sau a fost preferat Cosmin Contra, international huiduit de fani la amicalul cu Moldova, dar care joaca tot mai des la Getafe. De asemenea, antrenorul nu a apelat nici de aceasta data la fotbalistii romani din Bundesliga, desi Vlad Munteanu si Sergiu Radu au continuat seria jocurilor bune, primul marcind doua goluri in ultima etapa, iar al doilea pasind decisiv de trei ori.

Ramine de vazut daca va apela la Mirel Radoi, desi acesta a avut un schimb de replici dure cu selectionerul, iar evolutiile din ultima perioada nu-l recomanda la nationala. Acesta l-ar putea inlocui in centrul defensivei pe Cristi Chivu, in cazul in care fundasul Romei nu se reface in urma fracturii de piramida nazala suferite in Liga Campionilor. Situatia medicala continua sa fie complicata, Chivu declarind pe blogul sau ca este desfigurat in urma operatiei.

Lista completa ii cuprinde pe urmatorii: Cosmin Contra (Getafe), Gabriel Tamas (Celta Vigo), Cristian Chivu (AS Roma), Razvan Rat (Sahtior Donetk), Paul Codrea (AC Siena), Razvan Cocis (Lokomotiv Moscova), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva), Florentin Petre (TSKA Sofia), Daniel Niculae (Auxerre), Ciprian Marica (Sahtior Donetk) si Adrian Mutu (Fiorentina), convocarile fiind valabile si pentru meciul cu Luxemburg, programat la Piatra Neamt pe 28 martie.

Jucatorii din campionatul intern vor fi anuntati dupa meciurile din etapa a 23-a. Reunirea va avea loc pe 19 martie, la Mogosoaia, decolarea spre Olanda fiind prevazuta pentru 22 martie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.