Selectionerul a anuntat ieri numele jucatorilor legitimati la cluburi din strainatate convocati pentru meciurile pe care echipa nationala a Romaniei le va disputa impotriva Olandei (Rotterdam, Stadion: "De Kuip - Feyenoord", 24 martie, ora 21,30) si Luxemburgului (Piatra Neamt, Stadion "Ceahlaul", 28 martie, ora 18,30) din grupa G a preliminariilor EURO 2008.
Mai mult decat consecvent cu el insusi, Victor Piturca nu risca nimic pentru "dubla" cu Olanda si Luxemburg, astfel incat pe lista "stranierilor" nu gasim nici o surpriza. Ca de obicei, George Ogararu (Ajax Amsterdam) a fost din nou ignorat de catre selectioner, in timp ce Vlad Munteanu si Sergiu Radu (ambii de la Energie Cottbus), doi dintre cei mai in forma jucatori din 1.Bundesliga, mai trebuie sa astepte. Totusi, trebuie consemnata revenirea dupa ceva timp a lui Daniel Niculae (AJ Auxerre), desi romanul momentului in Ligue 1 este Claudiu Keseru (FC Nantes), cu cinci goluri in acest an (trei in campionat, doua in cupa).
Cei 11 "stranieri" chemati de Piturca sunt Cosmin Contra (CF Getafe), Gabriel Tamas (Celta Vigo), Cristian Chivu (AS Roma), Razvan Rat (Sahtar Donetk), Paul Codrea (AC Siena), Razvan Cocis (Lokomotiv Moscova), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva), Florentin Petre (TSKA Sofia), Daniel Niculae (AJ Auxerre), Ciprian Marica (Sahtar Donetk) si Adrian Mutu (AC Fiorentina). Fotbalistii legitimati la cluburile din tara, convocati pentru cele doua meciuri, vor fi anuntati dupa disputarea partidelor din etapa a 23-a a Ligii I (programata pe 16-17-18 martie). Reunirea primei reprezentative este programata pentru 19 martie, ora 12, la Centrul National si Academia de Fotbal Mogosoaia. Tot pe 19 martie, la ora 11,30, in sala de protocol a stadionului din incinta bazei sportive de la Mogosoaia, va avea loc conferinta de presa a selectionerului Victor Piturca. La ora 16,30, primul antrenament al echipei nationale va fi deschis presei. Plecarea delegatiei Romaniei spre Rotterdam este prevazuta pentru 22 martie, la ora 15,30, de pe Aeroportul International "Henri Coanda".