Firma Plusfood, administrata de Mircea Basescu, fratele sefului statului, cumpara energie de la Energy Holding, compania la care s-a referit Traian Basescu cand a vorbit despre rezolutia pusa in cazul memoriului Alro Slatina si despre contractul pent
Firma Plusfood, administrata de Mircea Basescu, fratele sefului statului, cumpara energie de la Energy Holding, compania la care s-a referit Traian Basescu cand a vorbit despre rezolutia pusa in cazul memoriului Alro Slatina si despre contractul pentru retehnologizarea hidrocentralei Portile de Fier.
Contractul prin care Energy Holding a convenit sa livreze 3600 MWh/an, la hala de procesare a carnii de pasare din Zona Libera Constanta apartinand Plusfood, firma administrata de fratele presedintelui, a fost perfectat la data de 23.08.2005. Adica, tocmai in perioada in care Energy Holding renunta la contractul cu Alro Slatina, dupa interventiile in favoarea producatorului de aluminiu din partea presedintelui Basescu si a consilierului prezidential de la acea vreme Theodor Stolojan. In septembrie 2006, contractul a fost prelungit cu un an si cresterea cantitatii de energie livrata la 4650 MWh/an. Pretul contractat de Plusfood este de 87 de dolari/MWh.
"Voi continua colaborarea cu Energy Holding. Nu ma intereseaza cui ii atrage presedintele atentia. Nu ma sfatuiesc si nici nu ii cer aprobarea fratelui meu pentru ceea ce fac. Contractul cu Energy Holding a fost incheiat pentru ca, in acel moment, au avut cea mai buna oferta. Oferta a fost transmisa patronilor olandezi, care si-au dat acordul pentru contract. Noi platim circa 87 de dolari pentru un MWh si suntem cel mai mare consumator din zona" a declarat Mircea Basescu, citat de Mediafax. Presedintele Traian Basescu a declarat ca a aflat din presa ca firma condusa de fratele sau cumpara energie de la Energy Holding si i-a intrebat pe jurnalisti daca "are pret de hidro sau pret normal". Intrebat, la Bruxelles, daca stia ca firma condusa de Mircea Basescu a semnat un contract cu Energy Holding, seful statului a raspuns: "Intrebati-l pe el! Nu imi raporteaza ce face".
Interventia presedintelui
In urma cu aproximativ doua saptamani, presedintele Traian Basescu a intervenit in direct pe postul national de televiziune, intr-o emisiune la care era invitat premierul Calin Popescu Tariceanu. "Alro Slatina nu reusise sa primeasca diferenta de 25% din energie decat intr-o singura modalitate, prin Energy Holding. Va spune ceva firma aceasta. (...) Mie imi spune urmatorul lucru (...) domnul Buzaianu, Energy Holding, firma cu care dumneavoastra ati facut contractul de modernizare (la hidrocentrale de la Portile de Fier - n.r.) cand erati ministru al Industriilor. Va Tech va spune ceva, domnule prim-ministru?", a afirmat seful statului. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.