Fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu si-a aminat cu 60 de zile depunerea juramintului de notar.

Colegii Ioanei Basescu, impreuna cu care la sfirsitul anului trecut a dat examen pentru a deveni notar public, au depus ieri juramintul de notar.

Fata cea mare a presedintelui Basescu a lipsit de la ceremonie, deoarece a cerut un ragaz de 60 de zile pentru a se suspenda din avocatura.

ĄDupa depunerea juramintului, respectivul notar isi poate exercita meseria chiar de a doua zi. In cazul in care respectivul este avocat, el trebuie neaparat ca inainte de depunerea juramintului de notar sa se suspende din barou", ne-a explicat Elena Morosan, sefa Camerei Notarilor din judetul Galati, jurisdictie sub care va functiona Ioana Basescu ca notar, ea fiind repartizata in comuna Paunesti, judetul Vrancea.

Potrivit listei avocatilor suspendati la cerere postata pe site-ul Baroului Bucuresti, Ioana Basescu mai este inca avocat in exercitiu. Ea are un contract de consultanta juridica incheiat cu Romtelecom.

Potrivit ĄZiarului de Vrancea", Ioana Basescu a fost pe 21 februarie 2007 la Paunesti, pentru a se interesa de conditiile in care ar putea sa profeseze ca notar. Primarul comunei, Vasile Dumitriu, i-a propus doua spatii in care ar putea sa-si deschida un cabinet notarial. Dupa ce le-a vizitat pe amindoua, Ioana s-a decis asupra unui spatiu situat vizavi de primarie.