Incidentul s-a produs la miezul noptii, cand mai multi tineri au intrat in cariera Rosia pentru a sustrage cabluri metalice si fier vechi.
Gelu Borteanu, seful echipei de paza care supravegheaza zona, a declarat ca paznicul de serviciu, Ion Dob
Incidentul s-a produs la miezul noptii, cand mai multi tineri au intrat in cariera Rosia pentru a sustrage cabluri metalice si fier vechi.
Gelu Borteanu, seful echipei de paza care supravegheaza zona, a declarat ca paznicul de serviciu, Ion Dobromir, l-a alertat dupa ce si-a gasit distrusa baraca in care sta pe timpul noptii. Echipa de paza a plecat in cautarea celor care patruns in zona, dupa cateva minute, seful echipei primind un apel prin statie, prin care Dobromir il anunta ca a impuscat doua persoane. "Am venit cat am putut de repede si l-am gasit alaturi de cei pe care ii impuscase. Era lovit la cap si mi-a spus ca fusesera trei-patru indivizi, inarmati cu cutite si topoare. El a fost taiat si lovit cu toporul in cap si din cauza asta a tras cu pistolul din dotare", a spus Borteanu. Procurorul criminalist Gheorghe Roibu, din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, a declarat ca cei doi barbati impuscati sunt Stelian Staniloiu, de 19 ani, si Claudiu Diaconu, de 18 ani. Primul dintre tineri a murit pe loc, iar celalalt a fost transportat la spitalul din Targu Jiu, alaturi de paznic, medicii incercand sa le salveze viata. "Din primele cercetari, noi consideram ca paznicul a actionat in legitima aparare, atat pentru a-si salva viata, cat si pentru a apara bunurile pe care le avea in paza. Din pacate, ancheta este ingreunata de faptul ca ambii supravietuitori ai incidentului nu pot sa raspunda deocamdata la intrebari din cauza starii de sanatate", a mentionat Roibu. Mai multe persoane, martori si suspecti, au fost deja audiate in acest dosar. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.