O bacterie mortala rezistenta la antibiotice a provocat moartea a zeci de persoane si a contaminat sute de bolnavi in spitalele israeliene, semanand teama in Israel, informeaza Mediafax. Cinci sute de persoane, internate in zeci de spitale, au fost c
O bacterie mortala rezistenta la antibiotice a provocat moartea a zeci de persoane si a contaminat sute de bolnavi in spitalele israeliene, semanand teama in Israel, informeaza Mediafax. Cinci sute de persoane, internate in zeci de spitale, au fost contaminate cu bacteria Klebsiella in cursul ultimelor sase luni, iar 30% dintre acestea au murit, a afirmat Yair Amikam, din cadrul Ministerului israelian al Sanatatii. Potrivit specialistilor, aceasta bacterie provoaca grave infectii pulmonare si urinare care nu pot fi tratate, din cauza rezistentei bacteriei la orice antibiotic existent pe piata. "Au existat 500 de cazuri de contaminare in cursul ultimilor sase luni si 30% s-au soldat cu decesul pacientilor. Toti erau persoane in varsta, care sufereau de mai multe boli, iar contaminarea acestora cu bacteria nu a fost singurul motiv al mortii", a explicat Yair Amikam. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.