In Europa de Vest domina cheltuielile pentru servicii, in timp ce Romania inca se mai afla in faza in care cea mai mare partea a banilor cheltuiti in IT sunt alocati achizitiilor de echipamente, a completat reprezentantul IDC.
In 2006, din totalul vanzarilor de pe piata IT din Romania, 69,5 % au fost vanzari de echipamente, 12,4% aplicatii informatice si 18,1% servicii.
"Piata de IT din Romania intra intr-o faza de dezvoltare in care vanzarile hardware se vor tempera, pe fondul unei cresteri sensibile a vanzarilor se servicii si aplicatii", a declarat Laurentiu Popescu, fostul director al IDC Romania.
Numarul unittailor PC vandute anul trecut a crescut cu numai 5,4% pentru ca programul guvernamental Sistemul Educational Informatizat s-a incheiat, iar executivul nu a mai elaborat alte proiectemajore de achizitii de echipamente din 2005, a completat Mirea.
Numarul de calculatoare personale vandute anul trecut s-a ridicat la 641.117, cu o crestere relativ mica fata de 2005 cand au fost vandute 607.719, potrvit datelor prezentate de reprezentantii IDC.