"Ne asteptam ca veniturile din media digitale sa creasca pana la 350 de milioane de dolari", a declarat directorul executiv al companiei The New York Times, Janet Robinson, in cadrul unei conferinte despre media. Reprezentantii editorului au anuntat ca doresc sa creasca veniturile online prin atragerea unui numar tot mai mare de utilizatori.
"In ianuarie, The New York Times era pe locul 11 in topul celor mai vizitate companii online, cu aproximativ 43 de milioane de vizitatori unici", a declarat directorul executiv.
Ea a mai spus ca veniturile online reprezinta o parte tot mai mare din veniturile totale ale companiei. Daca in 2004, veniturile online constituiau 4% din total, in 2005 acestea au reprezentat 6%, iar in 2006 au crescut la 8%.
Grupul media a anuntat, luna trecuta, o alianta cu cea mai mare firma de recrutare online Monster WorldWide Inc.
In martie 2005, The New York Time a achizitionat, pentru 410 milioane de dolari, provider-ul online de informatii si sfaturi About.com. In august 2006, compania a mai achizitionat, pentru 35 de milioane de dolari, si Baseline StudioSystems, un serviciu online de informatii despre industria de filme si televiziune.
Compania The New York Times a obtinut, in 2005, venituri de 3,4 miliarde de dolari.
The New York Times este unul dintre marile grupuri de presa din Statele Unite. In afara de "The New York Times", "International Herald Tribune" si "The Boston Globe", compania media mai detine alte peste 20 de ziare regionale in Statele Unite si mai multe zeci de site-uri, printre care NYTimes.com, Boston.com si About.com.