Cand Sutyagin s-a apucat de "dacha" sa in 1992, el a anuntat autoritatile ca intentioneaza sa ridice o locuinta cu doua etaje, mai mare si mai inalta decat cele ale vecinilor pentru ca dorea ca acest imobil sa reflecte statutul sau de cel mai bogat o
Cand Sutyagin s-a apucat de "dacha" sa in 1992, el a anuntat autoritatile ca intentioneaza sa ridice o locuinta cu doua etaje, mai mare si mai inalta decat cele ale vecinilor pentru ca dorea ca acest imobil sa reflecte statutul sau de cel mai bogat om din oras. Nici prin cap nu ii trecea insa atunci ca la un moment dat ar putea ravni la un loc in Cartea Recordurilor sau ca cineva ar putea sa-i puna vreodata gand rau palatului sau.
Dupa mai multe calatorii de lucru in Japonia si Norvegia, unde a vazut nenumarate variante de case din lemn, rusul a ajuns la concluzia ca spatiul destinat acoperisului nu a fost folosit in mod eficient, asa ca a decis sa continue constructia. "Pentru inceput am ridicat alte trei etaje, dar nu mi-a placut sub nici o forma cum arata casa. Parea o ciuperca. Am ridicat inca un etaj si inca unul si ani de zile am tinut-o tot asa. Ceea ce vedeti in momentul de fata este doar un accident fericit", povesteste Nicolai Sutyagin. Proprietarul "celei de-a opta minuni a lumii", cum isi alinta Sutyagin strania locuinta, nu se considera un grandoman. El spune ca in copilarie a locuit intr-un bloc comunist, motiv pentru care nu a putut locui niciodata singur in casa cu 15 etaje. De-a lungul timpului, alaturi de Sutyagin si cei sase copii ai sai, au locuit nu mai putin de 18 angajati de la firma sa de constructii.
Pasiunea fostului mafiot pentru constructiile grandioase s-a materializat si intr-o casa-baie de cinci etaje, ridicata in aceeasi curte. Aceasta era folosita mai ales de colegii sai, carora le-a amenajase si camere suplimentare unde sa aiba intimitate alaturi de iubitele lor. Totusi, Sutyagin nu a reusit pana in prezent sa-si implineasca visul - acelea de a bate "ultimul cui" in casa minune. In 1998, el a fost condamnat la patru ani de inchisoare in urma unei altercatii avute cu un asociat. Cand s-a intors acasa, dupa ispasirea pedepsei, a constatat ca fostii sai asociati ii distrusesera echipamentele, ii furasera banii si aruncasera cele cinci masini in raul Dvina.
"Cand am intrat in puscarie eram milionar. Acum sunt sarac lipit", spune Sutyagin, acum in varsta de 60 de ani, care nu-si permite in momentul de fata sa incalzeasca decat patru din cele cateva zeci de camere ale casei sale. El locuieste alaturi de sotia sa Lena, cu 28 de ani mai tanara. Ceea ce a a mai ramas din fanteziile sale se surpa de la o zi la alta.
Nicolai Sutyagin nu se da insa batut. El isi face cruce si sa jura sa castige razboiul cu cei care vor sa-i vada casa la pamant. A ridicat deja un acoperis deasupra celui de-al doilea etaj, ceea ce-i permite sa pretinda ca tot ce este deasupra nu are decat un rol decorativ. Acum, el isi dedica timpul numerosilor curiosi care ii trec pragul si sfideaza moartea incumentandu-se pana la ultimul etaj.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.