Ieri, Sectia de procurori a CSM a audiat, in sedinta secreta, mai multi martori propusi de Nastasiu in apararea sa. Surpriza pentru Nastasiu a fost declaratia procurorului Daniel Ticau, seful DIICOT, la data eliberarii din arestul preventiv a sirianu
Ieri, Sectia de procurori a CSM a audiat, in sedinta secreta, mai multi martori propusi de Nastasiu in apararea sa. Surpriza pentru Nastasiu a fost declaratia procurorului Daniel Ticau, seful DIICOT, la data eliberarii din arestul preventiv a sirianului acuzat de terorism. Ticau a marturist la CSM ca nu a fost informat de Nastasiu asupra demersurilor pe care acesta voia sa le faca, in calitate de procuror de sedinta, la procesul lui Omar. Practic, CSM l-a prins cu mata-n sac pe Nastasiu, care declarase cu ceva timp inainte ca absolut toti sefii sai ierarhici de atunci, inclusiv Ilie Botos, stiau de pasii pe care DIICOT urma sa-i faca in fata instantei ce solutiona cererea de punere in libertate a lui Hayssam. Astfel, marturia lui Ticau va cantari greu in dosarul disciplinar al lui Nastasiu, judecat de CSM pentru neglijenta grava si imixtiunea in activitatea unui coleg-magistrat.
Audiata a fost ieri la CSM si judecatoarea Sofica Dumitrascu de la Curtea de Apel Bucuresti, cea care a admis cererea procurorului de sedinta Nastasiu. Fost avocat, implicat in cauze fara rezonanta, Dumitrascu a dobandit in ultimii ani o avere impresionanta, fapt dezvaluit de ZIUA dar ignorat se o pare de CSM. Dupa Dumitrascu au fost audiati procurorii DIICOT Ioana Albani si Alexandru Mihailiuc. Au lipsit ieri de la audieri fostul sef la Ministerului Public, Ilie Botos, si adjunctul sau de atunci, procurorul militar Marcel Sampetru. Lipsa acestora pare a fi una "strategica". Niste fosti "grei" ai Parchetului General nu se arunca deodata in fata CSM, pentru a depune marturie intr-un dosar extrem de sensibil in plan national, dar si international. Botos are deja la activ o declaratie publica referitoare la responsabilitatile ce revin unor procurori in dosarul Hayssam. Botos l-a indicat drept principal responsabil pentru eliberarea lui Omar pe procurorul de sedinta Nastasiu. Marturia lui Sampetru (initial, un obscur magistrat din Ploiesti) va fi una extrem de interesanta, in conditiile in care acesta a fost numit in conducerea PG de catre PSD, cu sprijinul parlamentarului Gabriel Oprea, politicianul care il avea in partid pe Hayssam, devenit membru PSD gratie calitatii sale de om de afaceri "cinstit". Ramane de vazut daca Sampetru, peste doua saptamani, va declara ceva despre implicarea sa in "procedura" de inlocuire a procurorului de sedinta cu Nastasiu si deplasarea acestuia la Tribunalul Bucuresti cu o masina special pusa la dispozitie. (S. ALUPEI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.