Numarul turistilor straini care vor vizita Romania in acest an ar putea creste cu 15-20% fata de nivelul de 1,4-1,6 milioane persoane din 2005, principala destinatie fiind orasul Sibiu, declarat Capitala culturala europeana in 2007, potrivit estimari
Numarul turistilor straini care vor vizita Romania in acest an ar putea creste cu 15-20% fata de nivelul de 1,4-1,6 milioane persoane din 2005, principala destinatie fiind orasul Sibiu, declarat Capitala culturala europeana in 2007, potrivit estimarilor Autoritatii Nationale de Turism (ANT). "O cifra realista de crestere a numarului de turisti straini in acest an este de 15-20%. Sunt convinsa ca Sibiul va atrage foarte multi turisti, dar sunt si alte zone care prezinta interes pentru straini", a declarat ieri, la targul de turism de la Berlin, presedintele ANT, Monica Barbuletiu. Se estimeaza ca, din numarul total de turisti straini care vor veni in Romania in 2007, circa 400.000 vor fi germani. Numarul pachetelor turistice achizitionate de turistii germani anul trecut a fost de 20.000-25.000, pentru acest an estimarile indicand o crestere cu 25%. Romania participa la targul de turism de la Berlin, care are loc intre 7-11 martie, cu 38 de firme, tour operatori, hotelieri si asociatii de turism. Potrivit Mediafax, printre elementele promovate de Romania la targ se numara orasul Sibiu, Delta Dunarii, Litoralul, turismul cultural pentru zona din Bucovina si turismul balnear. In ceea ce priveste actiunile de promovare a Romaniei ca destinatie turistica, Barbuletiu a afirmat ca Autoritatea a inceput deja sa discute cu tour operatorii straini pe tema promovarii turismului romanesc in paginile cataloagelor lor. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.