O macara aflata pe santierul Bibliotecii Nationale din apropierea Pietei Unirii din Capitala s-a prabusit, ieri dupa-amiaza, in raul Dambovita, utilajul distrugand, in cadere, sase autoturisme aflate in zona.
Din fericire, accidentul nu a provocat nici o victima, dar a dus la blocarea circulatiei in zona, pentru mai mult timp. Deocamdata nu se stie daca macaraua a fost abandonata sau era inca in uz. Cu toate acestea, lucrarile pe santierul Bibliotecii Nationale au fost sistate de foarte mult timp.
Macaraua care s-a prabusit, ieri, pe malul Dambovitei era amplasata din 1986, cand au inceput lucrarile de constructie la Biblioteca Nationala, demarate in regimul dictatorului Nicolae Ceausescu. Langa Biblioteca Nationala de pe Bulevardul Unirii nr. 22, vizavi de fostul Magazin Junior (acum devenit sediul Tribunalului Bucuresti), in groapa de fundatie (zona Esplanada) trebuia sa se construiasca Opera Nationala, lucrare ramasa la stadiul de fundatie. Aceasta este a doua macara care a cazut anul acesta in Bucuresti. In 17 ianuarie, patru muncitori au murit si alti doi au fost grav accidentati, dupa ce o macara s-a prabusit pe un santier de pe strada Dimitrie Pompeiu, din Capitala, in timp ce era dezasamblata. (A.G.)