Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, luni, anularea amenzii in valoare de 31,3 milioane lei primita de Carpatcement, in 2005, din partea Consiliului Concurentei, pentru incalcarea legislatiei in domeniul concurentei, a declarat directo
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, luni, anularea amenzii in valoare de 31,3 milioane lei primita de Carpatcement, in 2005, din partea Consiliului Concurentei, pentru incalcarea legislatiei in domeniul concurentei, a declarat directorul general al companiei, Mihai Rohan. "Dupa aproape doi ani de judecata, s-a facut dreptate. Inca o data, declaram ca suntem un jucator loial pe piata, care respecta legile si care le va respecta in continuare", a afirmat Rohan. El a adaugat ca se va adresa Ministerului Finantelor Publice si ca, in contul amenzii achitate de companie in 2005, firma ar putea fi scutita de la plata unor taxe si impozite. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este irevocabila si executorie si vizeaza doar Carpatcement, nu si celelalte doua companii amendate, Lafarge si Holcim, conform lui Rohan, care nu au atacat in termen, in Justitie, decizia Consiliului Concurentei. Reamintim, in luna mai a anului 2005, Consiliul Concurentei a sanctionat principalii producatori de ciment de pe piata interna - Lafarge, Holcim si Carpatcement - cu amenzi in valoare totala de circa 27 de milioane de euro, in principal pentru ca au constituit un cartel pentru stabilirea ilegala a preturilor. Toate cele trei companii au reactionat, afirmand ca nu sunt de acord cu aceasta decizie, insa au achitat, ulterior, amenzile primite. Amenda Carpatcement se ridica la 313,2 miliarde lei vechi (6% din cifra de afaceri a companiei inregistrata in 2004). Reprezentantii Consiliului Concurentei au declarat ca inca nu au primit hotararea (ICCJ), de aceea nu comenteaza. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.