Presedintele de la Chisinau Vladimir Voronin a iesit sambata cu un nou atac impotriva Romaniei. In cadrul unei emisiuni difuzate sambata seara de televiziunea NIT, Vladimir Voronin a afirmat ca: "In toti acesti 15 ani, de la data declararii Independe
Presedintele de la Chisinau Vladimir Voronin a iesit sambata cu un nou atac impotriva Romaniei. In cadrul unei emisiuni difuzate sambata seara de televiziunea NIT, Vladimir Voronin a afirmat ca: "In toti acesti 15 ani, de la data declararii Independentei, ni se impun, in mod primitiv, standardele romanesti atat din exterior, cat si din interior. Organele puterii de stat romanesti si institutiile respective au creat aici in mod special coloana lor, o coloana nu atat de numeroasa, dar foarte zgomotoasa care, in toti acesti ani, a incercat sa ne bage noua aici totul ce e caracteristic pentru Romania sau a fost caracteristic pentru noi pana la anul '40, intre anii '18 si '40".
Voronin s-a plans de faptul ca Romania acorda fortat cetatenie romana cetatenilor Republicii Moldova: "Amintiti-va cati ne-au vizitat ei cand cu "Podul de flori" - Doamne fereste!, Doamne fereste! A fost o adevarata invazie! Acum, pentru obtinerea acestor vize, romanii ii tarasc pe moldoveni cu de-a sila sa le acorde cetatenia romana, si nu se intampla nimic!"
In acelasi timp, Voronin a dezvaluit pentru prima oara cate ceva din discutiile cu Traian Basescu: "Eu i-am spus lui Basescu ca 15 ani ati finantat nu se stie pe cine, cat ati bagat voi in acesti moldoveni romani - Pavlicenco care iese la microfon, Dabija la "Literatura si arta" si altii, toti acesti romani ai nostri trecuti de urgenta din PCUS si KGB in romani - si ati obtinut doar 2,1 procente. L-am intrebat pe Basescu cati ani va trebuie sa mai finantati Moldova ca sa obtineti macar 20 de procente?".
Directorul ziarului "Timpul" de la Chisinau, Constantin Tanase, aprecia in editorialul de ieri ca: "Oricata ironie, venin si cinism ar turna Voronin in declaratiile sale, roata istoriei nu poate fi oprita. Declaratiile lui Voronin sunt ale unui politician aflat in agonie, care-si vede sfarsitul politic - un sfarsit dezonorant". (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.