Compozitorul Serban Georgescu, decedat duminica seara in urma unui infarct, va fi inhumat astazi la cimitirul Bellu din Capitala. Serban Georgescu a fost casatorit cu Madalina Manole si a compus pentru ea piese care fac parte din repertoriul de baza al cantaretei, precum "Fata draga", "Te-am vazut, mi-ai placut" sau "Nu esti chiar un inger". El a divortat de Madalina Manole in vara anului 2002. In 2005 s-a casatorit cu actrita Eniko Marilena Bartas. Cei doi au avut impreuna o fiica, Alessia Ana Maria.
In aprilie, compozitorul ar fi implinit 55 de ani. Serban Georgescu s-a nascut la Bucuresti, a absolvit Liceul de Muzica si apoi Conservatorul, sectia Compozitie - Muzicologie - Dirijat. A absolvit, de asemenea, si un curs post-universitar de jurnalistica, debutand la radio cu emisiunea "8 slagare in studio", la redactia Schimburi Muzicale cu Strainatatea.
In 1977 a devenit redactor muzical la radio, la sectia Muzica Usoara, in 1990 a ajuns realizator, iar din 1996 a devenit coordonatorul muzical al postului Radio Romania Actualitati, pozitie pe care a ocupat-o timp de sase ani. A fost membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si a semnat muzica mai multor albume. Compozitiile lui au devenit slagare distinse cu numeroase premii. Pe langa Madalina Manole, Georgescu a scris si pentru artisti ca Nico, Marcel Pavel, Andra, Simona Nae, Fuego. (Mediafax)