Compozitorul Serban Georgescu, decedat duminica seara in urma unui infarct, va fi inhumat astazi la cimitirul Bellu din Capitala. Serban Georgescu a fost casatorit cu Madalina Manole si a compus pentru ea piese care fac parte din repertoriul de baza
Compozitorul Serban Georgescu, decedat duminica seara in urma unui infarct, va fi inhumat astazi la cimitirul Bellu din Capitala. Serban Georgescu a fost casatorit cu Madalina Manole si a compus pentru ea piese care fac parte din repertoriul de baza al cantaretei, precum "Fata draga", "Te-am vazut, mi-ai placut" sau "Nu esti chiar un inger". El a divortat de Madalina Manole in vara anului 2002. In 2005 s-a casatorit cu actrita Eniko Marilena Bartas. Cei doi au avut impreuna o fiica, Alessia Ana Maria.
In aprilie, compozitorul ar fi implinit 55 de ani. Serban Georgescu s-a nascut la Bucuresti, a absolvit Liceul de Muzica si apoi Conservatorul, sectia Compozitie - Muzicologie - Dirijat. A absolvit, de asemenea, si un curs post-universitar de jurnalistica, debutand la radio cu emisiunea "8 slagare in studio", la redactia Schimburi Muzicale cu Strainatatea.
In 1977 a devenit redactor muzical la radio, la sectia Muzica Usoara, in 1990 a ajuns realizator, iar din 1996 a devenit coordonatorul muzical al postului Radio Romania Actualitati, pozitie pe care a ocupat-o timp de sase ani. A fost membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si a semnat muzica mai multor albume. Compozitiile lui au devenit slagare distinse cu numeroase premii. Pe langa Madalina Manole, Georgescu a scris si pentru artisti ca Nico, Marcel Pavel, Andra, Simona Nae, Fuego. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.