Un tablou semnat Norman Rockwell, care a fost furat acum mai mult de 30 de ani a aparut intr-unul dintre cele mai neasteptate locuri: in colectia privata a lui Steven Spielberg. Cu toate acestea renumitul regizor de la Hollywood nu este suspectat de
Un tablou semnat Norman Rockwell, care a fost furat acum mai mult de 30 de ani a aparut intr-unul dintre cele mai neasteptate locuri: in colectia privata a lui Steven Spielberg. Cu toate acestea renumitul regizor de la Hollywood nu este suspectat de complicitate la furt, pentru ca el si staff-ul lui au fost cei care au sesizat FBI-ul, dupa ce la stiri a aparut un material care vorbea despre opere de arta furate. Spielberg, care este un colectionar impatimit a cumparat tabloul de la un negustor de arta in 1989, fara sa stie de unde provine acesta. Pictura a fost furata dintr-o mica galerie din Clayton, Missouri, in timpul unui jaf care a avut loc intr-o noapte a anului 1973. Nu a mai aparut pe piata de arta pana in 1988, cand a fost vandut la o licitatie din New Orleans, pentru suma de 70 de mii de dolari, adica aproximativ la a zecea parte a valorii sale reale. FBI a adus la lumina din nou cazul picturii in 2004, cand au depistat ca in 1989 a avut loc la New York o licitatie cu opere semnate Norman Rockwell. FBI a mai declarat ca oricum ar fi ajuns la Spielberg, chiar daca staff-ul acestuia nu i-ar fi contactat. Deocamdata nu este clar ce se va intampla cu tabloul si daca regizorul isi va putea recupera banii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.