Cea de-a 29-a editie a Europenelor indoor de atletism, incheiata ieri la Birmingham, n-a avut darul sa readuca linistea in tabara tricolora, atat de bulversata in ultima vreme. Si asta, chiar daca FRA a aruncat pe piata mai multi juniori foarte ta
Cea de-a 29-a editie a Europenelor indoor de atletism, incheiata ieri la Birmingham, n-a avut darul sa readuca linistea in tabara tricolora, atat de bulversata in ultima vreme. Si asta, chiar daca FRA a aruncat pe piata mai multi juniori foarte talentati.
In conditiile in care marile puteri continentale si-au schimbat radical "garnitura" in perspectiva JO 2008, cu rezultate de nivel mondial, tinerii nostri atleti, desi in mare parte s-au autodepasit, n-au putut face minuni, fie din motive de valoare, ori datorita lipsei de experienta. Mai exact, inaintea ultimelor finale programate aseara, nici o prezenta pe podium pentru Romania, cea mai buna prestatie inregistrata sambata fiind cea a Angelei Morosanu, la 400 m, moldoveanca imbunatatindu-si cea mai buna performanta din cariera (serii - 52,16, semifinale - 52,42, finala - 51,93), clasandu-se pe un onorant loc patru in ultimul act al probei. Dovedind ca la ora actuala este cel mai bun produs neaos al ultmilor ani. O alta prezenta inedita in finala cursei de 1500 m a fost cea a Cristinei Vasiloiu, care ieri a implinit 19 ani, junioara noastra ocupand locul opt (4:13,63), in calificari reusind la randu-i sa inregistreze un nou record personal (4:13,32). Alina Gavrila a terminat a cincea la triplusalt, ramanand cu satisfactia celei mai bune performante a calificarilor. Pozitia a sasea pentru Alina Militaru la saritura in lungime, cu o reusita care a masurat 6,45 m (6,53 m in calificari), nemteanca fiind singura care a acces in aceasta faza a intrecerilor, obiectiv nerealizat de Adina Anton sI Viorica Tigau. Poate va convinge federalii ca merita mai multa atentie, ori mai putine piedici. De bun augur a fost si prezenta Romaniei cu un lot masculin consistent, cel putin evolutiile lui Catalin Mihu (1:51,41, cu care si-a asigurat un loc in semifinala de la 800 m - 1:52,97, ratand, insa, finala), si a lui Catalin Campeanu, la 400 m, alergand doar in faza semifinalelor, cu un timp bun, totusi, in calificari (47,05). Este clar ca le lipsesc mai multe curse in picioare, in regimul marilor competitii internationale, cand sunt mai multe serii, Nationale noastre schiopatand inca la capitolul modelare. Daca majoritatea debutantilor si-au facut cu brio datoria, nu acelasi lucru se poate spune despre atletii nostri cu carti de vizita importante. Edificatoare in acest sens este contraperformanta lui Stefan Vasilache la inaltime, doar 2,13 m, cu toate ca reusise un 2,27 m in acest sezon, sau evolutia mediocra a Oanei Pantelimon in proba similara rezervata fetelor, numai 1,89 m. La neimpliniri se poate trece si prezenta vicecampioanei olimpice Ionela Tarlea (eliminata in semifinalele de la 400 m; 52,62), chiar daca exista motive obiective care o impiedica pe marea noastra sprintera sa revina la forma care a consacrat-o, nenumaratele accidentari tinand-o mai tot timpul pe tusa. Cum aseara mai erau de intrat in concurs Ancuta Bobocel - 3000 m si stafeta masculina de 4X400 m (Valcu, Bobos, Campeanu, Vieru), toti cu sanse minime la o clasare pe podium, FRA si-a ratat din nou obiectivul propus, macar o medialie la CE.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.