Efectele asteniei de primavara, stare ce se manifesta la foarte multe persoane incepand cu luna martie, pot fi diminuate prin consumul de vitamine, dar un tratament de acest gen nu este indicat decat la recomandarea medicului. Potrivit dr. Doina Miha
Efectele asteniei de primavara, stare ce se manifesta la foarte multe persoane incepand cu luna martie, pot fi diminuate prin consumul de vitamine, dar un tratament de acest gen nu este indicat decat la recomandarea medicului. Potrivit dr. Doina Mihaila, de la Centrul de Diagnostic si Tratament Dorobanti, astenia de primavara se manifesta printr-o stare accentuata de oboseala, prin ameteli si lipsa de concentare. Ea a adaugat ca nu toate persoanele fac astenie de primavara si ca este o afectiune care se instaleaza doar la adulti, nu si la copii. "Astenia de primavara dureaza intre o saptamana si zece zile", a explicat Mihaila. Ea a adaugat ca nu este indicat consumul de vitamine si minerale fara a consulta medicul si a precizat ca afectiunea este generata de regimul alimentar sarac in vitamine si minerale din timpul iernii. Dr. Mihaila recomanda adultilor afectati de astenie sa faca miscare in aer liber si sa acorde mai multa atentie dietei pe care trebuie sa o imbogateasca cu cat mai multe fructe si legume.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.