Sa vezi ca pana dupa binemeritata vacanta de vara a tristului si venerabilului nostru Legislativ nu mai vedem noi sectie de votare. Si tocmai cand ne scuturam hainutele bune, de alegeri, de molii. Unde si cum ne mai exersam noi apucaturile democratic
Sa vezi ca pana dupa binemeritata vacanta de vara a tristului si venerabilului nostru Legislativ nu mai vedem noi sectie de votare. Si tocmai cand ne scuturam hainutele bune, de alegeri, de molii. Unde si cum ne mai exersam noi apucaturile democratice atata amar de vreme?
Era mai mult decat evident ca nici un partid nu mai vrea sa dea ochii cu alegatorul, asa, cu siglele negre si ideologiile nespalate. Fie ca este vorba de anticipate sau alegeri pentru Parlamentul European. Mai ales ca, de cand poti sa circuli prin Europa doar cu buletinul, parca nici Strasbourgul nu mai e ce era. Aceasta stare de fapt, sinistra daca n-ar fi caraghioasa, adica aceasta convietuire politica cu acest premier, presedinte si Parlament se va mentine cel putin pana la termenul legal al alegerilor, daca nu si peste. De acest lucru nu cred ca se mai indoieste cineva, nici macar vreun listat sugubat de la PRM. Asa-zisa batalie politica, toti impotriva tuturor, ne va tine loc de strategie de dezvoltare si ne va prinde bine la pensie. Ce-o sa mai radem, cand ne vom aduce aminte cum ii fura caii de la bicicleta Voiculescu lui Basescu, ce anticipate mai organiza presedintele, "trei zile tineau lant!", cum mai scotea limba si isi flutura urechile Tariceanu in spatele lui Traian!
Chiar daca Basescu tropaie naravas prin curtea Cotrocenilor cu gandul la un tur de Romanie, mi-e ca nici referendumuri nu primim. Pentru ca nu suntem cuminti si nu venim la vot, dupa cum au descoperit cu o stupoare jegos de ipocrita deputatii nostri. De unde dom'le noua milioane de trecatori? Au dreptate, parca se imputineaza tara de prosti. Ca maine nu mai ai nici macar cu cine sa-l alegi pe Basescu, daramite cu cine sa-l dai jos. Cat despre celalalt referendum, cel pregatit de Basescu Parlamentului, daca va reusi va fi un spectacol electoral de mare tinuta.
Am avut norocul si privilegiul sa strabat Moldova de la nord la sud in una din cele doua zile ale trecutului referendum. Ca asa era pe vremea PSD, se dadea cate doua, sa prinda toti. Oricat as fi apasat pe acceleratie, vedeam in retrovizoare urna mobila cum ma urmarea implacabila, din sat in sat. Simteam in ceafa privirea mustratoare a lui Nastase. Batea vantul prin curtile scolilor, la non-stopurile de votare. Radio Romania trambita participarea record, pe ultima suta de metri a romanilor. Eu nu vedeam decat moldoveni simpatici care sprijineau cinici gardurile carciumilor. N-am mai rezistat, am oprit sa beau o bere. De referendum n-are nimeni ce sa-mi faca.
Abia au reusit saracii activisti PSD, si vorba aia, toti oameni de meserie, sa incropeasca numarul necesar de buletine. Ieseai in curte sa dai apa la caine si te impiedecai de Cozmanca cu urna in brate. Acum exista riscul sa cobori pe la cinci dimineata in beci sfasiat de o sete cumplita si sa dai peste Basescu umbland la butoiul cu zeama de varza. Nu circul lui Basescu este marea problema a acestui demers, suntem obisnuiti, am mai fumat fara filtru, si nici ca singurul castigator va fi uninominalul suprem, ci faptul ca romanii nici nu vor sti ce voteaza. "Ce uninominal vrei, nene, de la mine?"
Intre timp, Romania se pregateste sa sarbatoreasca 30 de ani de la Marele Cutremur. Cel putin asa am inteles eu de la Borbely, care va demara cu ocazia acestui eveniment operatiunea de imbulinare a cladirilor din Bucuresti. (Atentie, initiativa maghiara!) Maine noapte, pe 4 martie, va fi si eclipsa totala de luna. Ce sa zic, hai sa ne vedem sanatosi la urna. In felul acesta avem ocazia sa imbinam inutilul cu neplacutul, cum bine zicea Rasvan Moldoveanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.