Contrar asteptarii multora, 49 la suta din repondenti cred ca Romania se indreapta intr-o directie gresita - aceasta, la doua luni dupa admiterea in Uniunea Europeana, salutata de intreaga suflare romaneasca.
Sa fie sondajul si un test de intel
Contrar asteptarii multora, 49 la suta din repondenti cred ca Romania se indreapta intr-o directie gresita - aceasta, la doua luni dupa admiterea in Uniunea Europeana, salutata de intreaga suflare romaneasca.
Sa fie sondajul si un test de inteligenta politica la care nu putini cad? Ce valoare au, atunci, alte raspunsuri? Le enumeram, tinand seama si de un sondaj rapid, efectuat de noi in cursul diminetii in cercuri ale intelectualitatii din Capitala. Diferentele sunt mari, denotand o slaba comunicare intre straturile societatii.
Intrebati daca au incredere in actuala guvernare, 35 la suta din repondentii la sondajul IMAS cred ca ea este la fel cu guvernarea precedenta (PSD), 30 la suta o considera mai buna, iar - nota bene - 29 la suta considera ca actuala guvernare, mai rea decat a PSD (in ciuda popularitatii presedintelui-jucator...). Mai multi repondenti cu care am stat de vorba puneau, insa, laolalta marimi diferite precum certurile dintre politicieni si progresele incontestabile ale puterii de cumparare. Si cu aceasta ajungem la "cazul" Becali...
Ultimul barometru al opiniei publice il prezinta pe Gigi Becali, potrivit opiniei a 39,8 la suta din repondenti, drept omul politic cel mai de incredere dupa presedintele Traian Basescu, care este, dupa cum se stie, cel mai popular sef de stat pe care l-a avut vreodata Romania moderna.
Restul datelor sunt pe masura. Daca am avea duminica viitoare alegeri parlamentare, Alianta DA ar primi, potrivit barometrului IMAS, 43 la suta din voturi, PSD 17 la suta, iar Partidul Noua generatie al lui Gigi Becali 15 la suta (aproape la egalitate cu PSD), in ciuda faptului ca mai nimeni nu stie ce vrea in definitiv acest partid cunoscut mai ales prin banii sefului si limuzina lui ultra-luxoasa... Biletelele, propunerea de suspendare si probabilul referendum pentru votul uninominal - agreat de majoritatea populatiei si de presedintele Basescu - au influentat doar minimal increderea de care acesta se bucura, presedintele pierzand doar 6 la suta fata de luna octombrie.
S-ar parea ca din batalia pentru imagine a profitat mai ales Gigi Becali; acesta a avut intelepciunea sa lase alti lideri sa se razboiasca intre ei, ramanand relativ neutru...
Domnul Basescu a invitat liderii principalelor partide la Cotroceni pentru consultari; se poate crede ca, in curand, electoratul va dispune deci de noi elemente de natura sa-i ajute la analizarea ofertelor politice, mai pertinent decat pana acum. Sa mai asteptam deci...


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.