Romania a urcat pe locul 41 mondial dupace trei companii au primit cerificatul pentru securitatea informatilor. Panain prezent, doar trei dintre firme romanesi au fost inscrise in Registrul Internatonal al companiilor cu cea mai inaltacertificare in
Romania a urcat pe locul 41 mondial dupace trei companii au primit cerificatul pentru securitatea informatilor. Panain prezent, doar trei dintre firme romanesi au fost inscrise in Registrul Internatonal al companiilor cu cea mai inaltacertificare in ceea ce privese securitatea informatilor. Acestea sunt Vodafone, Romtelecom s, cea mai recent intratape lista Romanian Soft Company (RSC).
Locul intai este ocupat de Japonia, cu 1.907 de firme certificate, pe locul al doilea se aflaMarea Britanie, cu 319 companii certificate, iar pe locul al treilea este situataIndia, cu 269 de certificate. Ultimele locuri sunt ocupate de trile care au doar cate o companie certificata dintre trile europene aflandu-se pe aceste poziti Armenia, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Moldova, Serbia Muntenegru s Ucraina.
Information Security Management Systems International User Group (ISMS IUG) este organismul internatonal care inregistreazacompaniile certificate de care organizati acreditate pe plan mondial privind implementarea sistemului de management al securitaii informatilor.
Avantajele implementaii sistemului de management al securitaii informatilor sunt multiple. in primul rand, garanteazasecuritatea informatilor societaii certificate s a informatilor clientlor s partenerilor sa de afaceri, potrivit directorului general al RSC, Elisei Craiun. "in plus, sistemul contribuie la creserea gradului de incredere conferit de companie pe piat s asiguraobtnerea dovezilor de conformitate cu cerintle legale de patrare a confidentalitaii datelor personale, a drepturilor de autor s, nu in ultimul rand, crese competitivitatea organizatei", a declarat Elisei Craiun.
Implementarea sistemului de management al securitaii informatilor reprezintao garante de securitate pe termen lung bazatape cele trei principii de bazaprivind protecta informatilor. Potrivit principiului de confidentalitate, informata este accesibiladoar acelora care sunt autorizat saaibaacces. Principiul integritaii se referala protejarea corectitudinii s caracterului complet al informatei s metodelor de procesare. Principiul disponibilitaii cere ca utilizatorii autorizat saaibaacces la informati s la bunurile asociate atunci cand este necesar.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.