Politistul indonezian Darma Ali, in varsta de 44 de ani, a carei familie a fost ucisa, alaturi de alte 280.000 de persoane, de catastrofa de acum doi ani, s-a recasatorit in cursul anului trecut. Proaspata sotie a ramas insarcinata si a adus pe lume
Politistul indonezian Darma Ali, in varsta de 44 de ani, a carei familie a fost ucisa, alaturi de alte 280.000 de persoane, de catastrofa de acum doi ani, s-a recasatorit in cursul anului trecut. Proaspata sotie a ramas insarcinata si a adus pe lume la sfarsitul lunii februarie trei fetite care, dupa aproape o saptamana de stat la incubator, cantaresc intre 1,1 si 1,7 kilograme. Fericitul tatic le va putea lua acasa in momentul in care vor atinge greutatea de doua kilograme.
"Ma simt coplesit de atata fericire. Mi-am perdut fetitele si Dumnezeu s-a indurat de suferinta mea daruindu-mi altele", a declarat Darma Ali, care nu se poate desprinde de cele trei micute minuni aduse pe lume la o maternitate din Banda Aceh.
In regiunea Aceh, tsunami a ucis peste 170.000 de suflete, in mare parte femei si copii. Barbatii din comunitatile situate pe coasta, care au fost in mare parte rase de pe suprafata pamantului, erau perscari, foarte buni inotatori si multi au fost salvati de faptul ca in dimineata fatidica se aflau in larg la pescuit. Pe de alta parte, nevestele se aflau singure in sate si multe s-au inecat incercand sa-si salveze sau sa-si gaseasca copiii. Altele nici macar n-au avut vreme sa reactioneze fiind surprinse de valul ucigas in timp ce-si derulau activitatile zilnice. In multe cazuri, singurii supravietuitori ai localitatilor nimicite de tsunami au fost barbati vaduvi.
Darma Ali se afla insa langa casa cand a venit valul. A inteles ca pentru sotie si doua dintre fiice a ajuns prea tarziu si s-a concentrat pe salvarea celei de-a treia fetite. "Am apucat-o de mana. Valul ne-a purtat cu o asemenea putere incat am pierdut-o si pe ea. Le-am cautat apoi zile in sir. Am fost distrus", a povestit indonezianul.
"Nasterea acestor fetite mi-a alungat toate gandurile negre si mi-a redat speranta, fericirea", a mai spus fericitul tatic. Maryati, sotia sa in varsta de 29 de ani, se simte si ea foarte bine.
Micutele, Nafara Ulfa, Khairun Nisa si Asmaul Husna, au venit insa pe lume intr-o provincie care este departe de a-si fi revenit de pe urma traumei suferite. Dupa un razboi care parea fara sfarsit, armata indoneziana si fortele de gherila separatiste au facut pace anul trecut, la solicitatea agentiilor internationale si guvernelor statelor dezvoltate care au donat 4,6 miliarde de dolari pentru reconstructia Acehului. Procesul de reconstructie si eforturile multor oameni de buna credinta sunt insa ingreunate si intarziate de nenumarate cazuri de coruptie la nivel local. Jumatate din casele pentru supravietuitori au fost ridicate, dar peste 100.000 de sinistrati traiesc in continuare in adaposturi temporare. In urma cu cinci luni, sediul agentiei responsabile cu reconstructia a fost atacata cu pietre de oamenii care asteapta de mai bine de doi ani un acoperis deasupra capului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.