Omul de afaceri a renuntat la pachetul majoritar pentru 35 de milioane de euro, desi anul trecut estimase valoarea companiei la peste 60 de milioane.

Fondul ceh de investitii, PPF Investments, a devenit ieri actionar majoritar al Ardaf. Compania Tender SA, aflata sub controlul omului de afaceri Ovidiu Tender, a renuntat la pachetul majoritar de 56% din titlurile asiguratorului. „Am dat ordin sa se vinda printr-o casa de brokeraj", a declarat Tender pentru NewsIn. Acesta a adaugat ca a renuntat la intregul pachet de actiuni pe care il detinea la compania de asigurari. Pachetul a fost vindut pe piata deal a bursei electronice Rasdaq. Inainte de vinzarea actiunilor Ardaf, Tender a mai avut relatii de afaceri cu PPF. Potrivit MEDIAFAX, omul de afaceri a imprumutat anterior de la fondul ceh 16 milioane de euro necesari pentru majorarea capitalului companiei de asigurari. Ovidiu Tender a acceptat sa renunte la participatia pe care o detinea la Ardaf, desi pretul obtinut este sub asteptarile initiale. Omul de afaceri a mai primit o oferta de 40 milioane de euro, insa a refuzat-o motivind ca este nemultumit de pret. Anul trecut, Tender estima valoarea companiei la 60 de milioane de euro.

„Am iesit pe plus"

„Sint multumit de pretul ob-tinut si am iesit si pe plus", a declarat insa Ovidiu Tender dupa tranzactia de ieri. Ardaf s-a confruntat in 2006 cu probleme financiare serioase. Pierderile inregistrate de asigurator in primele noua luni ale anului trecut au atins 30 de milioane de euro, desi in perioada similara a lui 2005 obtinuse un profit de 157.000 de euro. Cifra de afaceri a Ardaf a fost in primele noua luni ale anului trecut de 161,7 milioane de lei, in scadere cu aproape 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Noul actionar majoritar intentioneaza sa reabiliteze insa compania. „Este o investitie strategica prin care intentionam sa repunem compania pe picioare, sa o transformam intr-un factor-cheie pentru sectorul asigurarilor din Romania", a declarat Pavel Kuta, Managing Director al PPF Investments. Fondul ceh este prezent in Romania si prin participatia minoritara pe care o detine la MKB Romexterra Bank.