Nadia Comaneci si Ilie Nastase vor fi printre cei care vor decide Sportivul anului 2006, unde Romania nu are nici un nominalizat.

Daca la nivelul membrilor cu drept de vot in cadrul Laureus World Sports Awards Romania are nu mai putin de trei reprezentanti - Nadia Comaneci, Ilie Nastase si jurnalistul Emanuel Fintineanu -, nu acelasi lucru se poate spune si despre capitolul premianti. Ultima prezenta romaneasca printre nominalizatii Galei Laureus World Sports Awards a fost, in 2000, campioana olimpica la atletism Gabriela Szabo, care s-a clasat pe locul trei la categoria Cea mai buna sportiva a anului.

Ponor, omisa de pe lista

Chiar daca in 2004 a cistigat cam tot ce se putea cistiga - trei medalii de aur la Campionatele Europene de la Amsterdam si alte trei titluri olimpice la Atena -, gimnasta Catalina Ponor nu si-a regasit numele pe listele nominalizatilor la ,,Oscarurile sportului’’. ,,Sigur, Catalina merita pe deplin sa fie nominalizata, dar gimnastica a fost mereu data la o parte. O atentie deosebita li se acorda atletismului, tenisului sau Formulei 1’’, spunea la acea vreme Ilie Nastase, membru de onoare al Academiei Laureus World Sports.

Federer, nominalizat pentru a treia oara

Iar nominalizarile din acest an ii dau dreptate presedintelui Federatiei Romane de Tenis. Cu exceptia jucatorului de golf Tiger Woods, a fotbalistului Fabio Cannavaro si a inotatoarei franceze Laure Manaudou, toti ceilalti nominalizati la titlurile de Sportivul/Sportiva anului sint atleti, tenismeni sau piloti de Formula 1. Astfel, la masculin, Fernando Alonso, Michael Schumacher, Tiger Woods, Roger Federer, Fabio Cannavaro si Asafa Powell isi vor disputa titlul in 2007, in timp ce, la feminin, pentru trofeu se vor infrunta Justine Henin, Amelie Mauresmo, Maria Sarapova, Laure Manaudou, Carolina Kluft si Elena Isinbayeva. La categoria Echipa anului au fost nominalizate reprezentativa de rugby a Noii Zeelande, FC Barcelona, echipa europeana de golf Rider Cup, nationala de fotbal a Italiei, echipa de Formula 1 Renault si reprezentativa de baschet a Spaniei. Gala Laureus World Sports Awards 2007 este programata pe 2 aprilie, la Palatul Sant Jordi din Barcelona.