Mii de broaste testoase au fost mistuite de incendiile provocate in Delta Dunarii.

Peste 100 de testoase moarte au fost gasite pe o suprafata de 2.000 de metri patrati afectata de incendiile din ultima perioada din zona Vadu - Corbu - Istria din zona Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii. „Ginditi-va cite exemplare au fost omorite de pe o suprafata de 20-30 de hectare, atit cit a cuprins ultimul incendiu devastator", spune Razvan Popescu Mirceni (foto) de la Organizatia de protectie a mediului „Oceanic Club".

El precizeaza ca broastele testoase care au murit fac parte din speciile Testudo Graeca (testoasa de uscat dobrogeana) si Emiys Orbicularis, specii periclitate. Mii de hectare de stuf, zone in care se adapostesc testoasele, au ars in ultima perioada, majoritatea incendiilor fiind provocate intentionat.

„Am atras atentia in nenumarate rinduri in legatura cu faptul ca pe teritoriul grindurilor dobrogene traiesc multe specii periclitate", a precizat Razvan Popescu Mirceni. Cum autoritatile romane ramin, in continuare, surde fata de dezastrul din rezervatie, reprezentantii „Oceanic Club" se vor adresa institutiilor internationale, cum ar fi Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii, Agentia Europeana pentru Mediu si Comisia Europeana.