Reprezentantii oamenilor de afaceri considera ca scutirea de impozit a profitului reinvestit va determina cresterea volumului investitiilor firmelor private, in dezvoltare si modernizare, atat in sectorul productiv cat si in cel comercial.
Reprezentantii oamenilor de afaceri considera ca scutirea de impozit a profitului reinvestit va determina cresterea volumului investitiilor firmelor private, in dezvoltare si modernizare, atat in sectorul productiv cat si in cel comercial.
"Scutirea impozitului pe profitul reinvestit este un instrument mai simplu de inteles si de aplicat de numarul mare de intreprinzatori romani, din categoria IMM-urilor", se arata intr-un comunicat al Asociatiei. Reprezentantii AOAR apreciaza ca, alaturi de cota unica de impozitare introdusa in 2005, noua reglementare va contribui la cresterea volumului investitiilor firmelor private din sectoarele productive si comerciale.
Plenul Senatului a aprobat, marti, propunerea legislativa initiata de PC, prin care se modifica Codul fiscal in sensul scutirii de plata impozitului a profitului impozabil reinvestit, pentru operatorii economici si persoanele juridice. Pe de alta parte, Ministerul Finantelor Publice (MFP) estimeaza o scadere a incasarilor bugetare din acest an de 0,8% din PIB daca proiectul de lege va intra in vigoare. MFP nu sustine promovarea acestei masuri fiscale inclusiv pentru ca aceasta ar intra in contradictie cu angajamentele asumate de Romania fata de UE prin Tratatul de aderare. Comisia Nationala de Prognoza ia in calcul pentru acest an un PIB de 390,7 miliarde de lei, suma din care 0,8% reprezinta circa 3,1 miliarde de lei.
La randul sau, senatorul conservator George Copos a declarat ieri ca, daca proiectul de lege nu va fi adoptat si in Camera Deputatilor, jumatate dintre intreprinderile mici si mijlocii ar falimenta. "IMM-urile nu sunt pregatite pentru concurenta de pe piata unica. La sfarsitul anului 2007 si inceputul lui 2008 vom vedea ca jumatate din firmele mici si mijlocii vor da faliment pentru ca nu s-au tehnologizat. De aceea am insistat ca profitul reinvestit sa fie scutit de impozit, pentru ca firmele sa se capitalizeze", a spus Copos intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax. In opinia sa, statul nu va pierde din neimpozitarea profitului, ci va castiga din incasarea taxei pe valoare adaugata, ca urmare a realizarii investitiilor. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin