Gheorghe Stefan a aminat o interventie chirurgicala pentru a putea asista la meciul Romania-Luxemburg din preliminariile CE 2008.

Folcloristele tinute pe genunchi, ploconelile la sefii fotbalului si incovoierile dupa cum bate blatul au lasat urme pe coloana lui Gheorghe Stefan „Pinalti". Primarul din Piatra Neamt ar trebui sa-si rezolve problemele de sanatate urgent, cu bisturiul, dar a cerut prelungiri pentru a asista la meciul disputat de Romania cu Luxemburg in preliminariile Euro 2008 in urbea pe care o pastoreste. Stefan, care este si presedinte de onoare al clubului care l-a lansat in spatiul public, Ceahlaul, a facut marti o serie de investigatii medicale la Spitalul Elias din Bucuresti, medicii descoperindu-i vertebre tasate.

„Mi-au spus ca au depistat niste excrescente la nivelul vertebrelor C2-C3 si C6-C7. Au vrut sa ma interneze vreo 12 zile, pentru operatie si tratament postoperatoriu, dar le-am cerut sa ma mai pasuiasca o perioada. Asa ca mi-au dat un tratament pe care va trebui sa-l urmez in urmatoarele doua saptamini. Daca nu va avea efect, va trebui sa ma duc totusi sa ma operez. Dar ma voi duce la operatie numai dupa meciul cu Luxemburg", a spus Pinalti, care a facut investitii masive in stadion pentru a putea gazdui, in premiera, un meci oficial al nationalei Romaniei. El a aratat ca pina in 28 martie, data desfasurarii meciului cu Luxemburg, va sta in Piatra Neamt, pentru detalii organizatorice.

Ce risca Gheorghe Stefan Leziunile sau tulburarile anumitor regiuni ale coloanei vertebrale determina boli (disfunctii somatice) ale organelor alimentate de impulsurile nervoase ce pornesc din acele regiuni. In cazul vertebrelor cervicale, o leziune sau o tulburare a acestora poate determina, din cauza modificarilor circulatorii la acest nivel, afectiuni cum ar fi cefaleea, ametelile, tulburarile de auz si de vedere, lipsa de concentrare. In cele mai grave cazuri este nevoie de interventie chirurgicala pentru inlaturarea cauzelor bolii. Perioada de repaus postoperatorie este de minimum doua saptamini, in functie de complexitatea operatiei.